U KONČAREVU POBEDILI PORTUGALCI

0

Kik bokseri, reprezentativci Srbije, članovi K.B.K „Palmini tigrovi“  iz Jagodine izgubili su u Končarevu od reprezentacije Portugalije rezulatatom 3:2.

Boksovali su na otvorenom, na ringu postavljenom na stadionu u Končarevu oko sedam kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave.

Bilo je pet borbi u disciplini lou kik. U katregoriji do 55 kilograma Horge Andrade pobedio je Danijela Bogdanovića, do 60 kilograma  Igor Filipe Bobana Marinkovića, do 63,5 kilograma Renato Kanelec Predraga Mijalovića.

U istoj kategoriji Aleksandar Konovalov je pobedio Žoa Franciska, nokautom u prvoj rundi, a u  kategorije 81 kilogram Nemanja Pantelić Luisa Leitu. Oragnizator meče bio je K.B.K „Palmini tigrovi“ čiji je vlasnik predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, a reč je o tradicionalnim 18. reprezentativnom turniru povodom seoske slave Ivanjdan.

Ovo je bio 18. susret na ovom mestu a do sada su boksovale reprezentacije Rusije,  Ukrajine, Španije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Grčke, Hrvatske, Italije, Poljske, BiH… Osim protiv Portugalije „Palmini tigrovi“ su još izgubili samo od reprezentacije Rusije. Posle meča, Marković je izjavio da je ovaj susret pokazao da „smo doveli veoma kvalitetnu  reprezentaciju“.

„Čestitam Portugaliji, dokazali su da imaju veoma jaku reprezentaciju“, rekao je Marković. „Mi iz ‘Palminih tigrova’ nismo naučili da gubimo, do sada od 18 mečeva izgubili smo protiv Rusije i danas protiv Portugalije. Takmičri su dali sve od  sebe, zahvaljujem se publici, preko deset hiljada ljudi je došlo na meč, zaista puno, s obzirom da su nam fudbalski stadioni prazni“, istakao je Marković. Društvo se mora boriti kako da mladima stvori uslove da se bave sportom i da  pstignu  dobre rezultate, da ih skrene sa lošeg puta, ocenio je Marković i istakao da je „manifestacija  uspela“.

Srbija poslednjih meseci postiže veoma visoke rezultate na međunarodnim takmičenjima kako pojedinačno tako i ekipno. Srbije je postala država sporta“, dodao je Marković. Kik bokseri Srbije su treći na svetu po osvojenim medaljama a ove godine će u Boegradi biti održano svetsko prvenstvo u kik boksu, potsetio je Marković. „Palmini tigrovi“ su jedan od najtrofejnijih klubova u Srbiji, a Konovalov je pokazao da je on budućnost ovog sporta, istakao je Marković i dodao da se „poraz ne sme shvatiti kao veliki gubitak“.

Srbija je država koja voli sport i muziku, istakao je Marković i dodao da će reperzentativci iz „Palminih tigrova“, 12. jula boksovati protiv reprezentacije Grčke u Paraliji. Boks meču, koga je, prema proceni organizatora, pratilo, preko 10.000 gledalaca, prisustvovali su ambasadori i prestavnici ambasada u Angole, Pakistana, Maroka, predsednik i vlasnik kompanije „Vibak“ iz Italije Pijetro Baptisa, savetnik prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića Ivica Tončev…

Tanjug

Prethodni tekstU JAGODINI OSVANUO MUHA!
Sledeći tekstZAKON O HIPOTECI DOBAR SAMO ZA BANKE?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime