SVILAJNAČKI POKLADNI MASKENBAL ODUŠEVIO SRBIJU (FOTO)

0

Tradicionalni svilajnački Pokladni maskenbal „Bela nedelja“ okupio je veliki brojučesnika i posetilaca iz Pomoravlja i cele Srbije.

PM13

Povorka je krenula ulicom Svetog Save i Krivom čaršijom i završena je na Trgu Stevana Sinđelića, gde je organizovano tradicionalno paljenje Pokladne vatre.

PM9

„Raznovrsnost maski i kreativnost učesnika ovu pokladnu povorku pretvorili su u svojevrstan karneval pod maskama čijoj pozitivnoj atmosferi doprinosi sve veći broj uličnih zabavljača i gostiju sa strane“ kaže organizator Pokladnog maskenbala, Marina Milutinović.

PM10„Došli smo iz Kragujevca sa decom. Učestvovali smo u povorci, bilo je jako zabavno i toliko lepo da se ne sećam da smo se negde ovako proveli. Posle fešte u gradu otišli smo na koncert Leontine i Lene i oduševljeni smo. Sve pohvale za Svilajnac koji nam je u poslednjih godinu dana česta destinacija vikendom“ kaže Jelena Kuzmanović.

PM6PM7Učesnike maskirane povorke čekalo je posluženje (grejano vino, čajevi, kolači), muzika i mnoštvo uličnih zabavljača (žongleri, štulari, balonari…) kao i premijerno pojavljivanje lokalne bubnjarske trupe UDBA.BA ( Umetnicko drustvo bubnjara amatera.Bas amatera).

PM8

 

 

Prethodni tekst„DANI KOMEDIJE“ POČELI TRAGIKOMEDIJOM, OCENA 4,06
Sledeći tekstKOALICIJA SPS I JS POČELA PREDIZBORNU KAMPANJU U SPENSU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime