SVILAJNAC UGOSTIO MLADE MATEMATIČARE

0

Tradicionalna Svetosavska akademija održana je sinoć u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu, a otvorena je himnom Svetom Savi u izvedbi hora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac, a za muzički deo programa bili su zaduženi učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

Specijalni gosti Prirodnjačkog centra Srbije sinoć su bili i mladi matematičari osvajači medalja na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu, Aleksa Milojević, osvajač srebrne medalje iz matematike i Dušan Novičić, osvajač bronzane medalje iz fizike. Oni su se zahvalili opštini i Prirodnjačkom centru na pozivu i istakli kako im je drago da neko ceni njihov rad i trud i da su oduševljeni onim što su videli u Svilajncu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obratio se prisutnim gostima iz oblasti obrazovanja, prosvete i nauke i istakao kako je jedan od glavnih zadataka opštinskog rukovodstva da stvori dobre uslove za učenje i razvoj đaka:

„Prirotet u proteklom, ali i narednom periodu nam je das stvorimo savremene škole, sa najboljim mogućim uslovima za učenje i razvoj dece. A svim prosvetnim radnicima hvala što obrazuju našu decu i omladinu, jer ne bismo mogli da radimo ovo što radimo da nemamo mlade obrazovane ljude koji se posle studija vraćaju u svoj grad da tu žive i rade“ – istakao je Milanović i dodao da je opština Svilajnac ove godine rekonstruisala pet škola, rekonstrukcija šeste je u toku, a sa tim poslom će nastaviti i ove godine.

SVETOSAVSKA ZAHVALNICA

Nakon toga Milanović je podelio svetosavske zahvalnice istaknutim pojedincima za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i nauke i negu duha tradicije i istinskih vrlina. Svetosavske zahvalnice dobili su:

 1. DEJAN MILUNOVIĆ iz Svilajnca, nastavnik fizike Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika Svilajnac

Pored velikog angažovanja na svom matičnom poslu, sa grupom profesora iz pomoravskog okruga osnovao je Regionalni tim podrške na nauku, obrazovanje i umetnost ( NOU tim ).

 1. JOVICA MILENKOVIĆiz Svilajnca, nastavnik fizičkog vaspitanja Poljoprivredno-vetrinarske škole, kao dugogodišnji sportski radnik i profesor.
 2. NEVENA ĐINOVIĆ iz Svilajnca, nastavnik ekonomske grupe predmeta Srednje škole Svilajnac. Jedan je od profesora koji je učestvovao u formiranju i organizovanju obrazovnog profila ekonomski tehničar.
 3. IGOR KRASIĆ iz Svilajnca, nastavnik fizičkog vaspitanja i izabranog sporta Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac dobio je zahvalnicu jer je sa učenicima imao odlične plasmane na opštinskim i međuopštinskim takmičenjima, a učestvovao je i na republičkim takmičenjima u košarci, stonom tenisu i malim Olimpijskim igrama.
 4. EVICA COLIĆ iz Dublja, nastavnik razredne nastave Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac. Preko 29 godina radi kao nastavnik. Pokazala je izuzetnu privrženost i posvećenost svom poslu, što ima za rezultat uspeh mnogih generacija njenih učenika na svim nivoima takmičenja.
 5. DANIJELA MILOŠEVIĆ iz Svilajnca, nastavnik matematike Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ Vojska i Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ Kušiljevo . Posebno se ističe u organizovanju nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kao i posvećenim odnosom prema učenicima, roditeljima, kolegama, sredini u kojoj radi.
 6. SUNČICA UROŠEVIĆ iz Kupinovca, nastavnik Osnovne škole „Branko Radičević“ Sedlare. Sa učenicima je imala zapažene rezultate na opštinkim i međuopštinskim takmičenjima.
 7. DANIJELA MIRKOVIĆ iz Kušiljeva, nastavnik matematike Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ Vojska. Na takmičenjima njeni učenici postužu zavidne rezultate.
 8. JASMINKA VASIĆ iz Svilajnca,vaspitač predškolskog obrazovanja i vaspitanja PU „Dečja radost“ iz Svilajnca. Radni vek provela je u ovoj ustanovi, od 1989. godine i poznata je kao kreativan, odgovoran i predan vaspitač, posvećen deci.
 9. KATARINA POSTOLOVIĆ iz Svilajnca, učenica četvrtog razreda Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika Svilajnac. Osnovu školu završila je kao učenik generacije. U srednjoj školi najbolje rezultate ostvaruje na takmičenjima iz matematike, a osvojila je i prvo mesto na republičkom takmičenju iz hemije. Ove godine objavljen je injen prvi naučni rad iz hemije u zborniku radova „Petničke sveske“ koji je prezentovala na međunarodnoj konferenciji „Korak u nauku“.
 10. MARKO MARKOVIĆ iz Svilajnca, učenik trećeg razreda Srednje škole Svilajnac. Kao učenik Gimnazije osvajao je brojna opštinska, okružna i republička priznanja na takmičenjima.

Svi dobitnici svetosavske zahvalnice nagrađeni su i sa po 10.000 dinara, a najmlađim dobitnicima, Katarini i Marku, firma VISAN poklonila je po laptop i knjige.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime