SVILAJNAC OD SAMODOPRINOSA KUPIO EKG ZA SELO

0

Zdravstvena ambulanta u Kušiljevu dobila je novi mobilni EKG aparat, koji je obezbeđen sredstvima od samodoprinosa i lokalnih donatora.
Aparat su uručili predstavnici Saveta mesne kancelarije Kušiljevo, rukovodstvo opštine Svilajnac i predstvanici Doma zdravlja Svilajnac.

Ovom prilikom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović pozvao je sve meštane Kušiljeva da u nedelju izađu na referendum i ponovo izglasaju uplaćivanje samodoprinosa, istakavši da je ovo dobar primer saradnje mesne zajednice i Doma zdravlja Svilajnac:
„Građani, mesne kancelarije i lokalne institucije moraju da sarađuju međusobno jer opština nema mogućnosti da u svakom mestu uradi sve, ali se zajedničkom saradnjom svaki posao znatno olakšava. Građani Kušiljeva su od svojih para preko mesne kancelarije donirali ovaj aparat svojoj lekarskoj ambulanti i ovo je primer dobre prakse koja će se nastaviti i u budućnosti. Opština Svilajnac je danas dogovorila da sledeća stvar koju će uraditi u ambulanti u Kušiljevu bude zamena stolarije, kako bi se nakon nedavno završene zamene krova, stvorili što bolji uslovi za pružanje lekarske zaštite meštanima ovog sela. Da bi sve ovo funkcionisali neophodno je vratiti se sistemu samodoprinosa, i da ljudi koji rade i primaju plate izdvajaju neki dinar za lokalnu zajednicu i opšte dobro, jer taj novac biće isključivo upotrebljen za potrebe sela, za sport, lov, dom zdravlja, školstvo, kulturu i druge aktivnosti“ – izjavio je Milanović i apelovao na meštane Kušiljeva da u nedelju 25. februara izađu na referendum u glasaju za dobro svog sela i da na taj način pokažu društvenu odgovornost.

Predsednik Saveta mesne zajednice Kušiljevo Aleksandar Milošević istakao je da Kušiljevo najveće selo u opštini i da je interes tog sela da živi kvalitetnije:
„Stanje u selu se poboljšava, zbog Panasonika imamo veći broj zaposlenih, a kvalitete života zavisi i od nas samih. Jedan od uslova jeste i samodoprinos čime bismo mi Kušiljevci pokazali da brinemo o svojoj zajednici i jedni o drugima“ – objasnio je Milošević.

Zamenik predsednika opštine Svilajanc dr Danijela Stojadinović naročito je istakla da je Kušiljevo i do sada imalo praksu samodoprinosa, i da se to pokazalo kao velika prednost u odnosu na sela koja to nisu imala:
„Samodoprinos je jedna ne samo korisna nego i neophodna stvar za zdravo funkcionisanje jednog sela. Opština je obećala i rekonstrukciju škole u Kušiljevu koja je predviđena za ovu godinu, a sa samodoprinosom bi to bilo mnogo brže i lakše“ – dodala je dr Danijela Stojadinović.
Iz ambulante u Kušiljevu zahvalili su na donaciji EKG aparata koji će, kako kažu u ovoj ustanovi, znatno poboljšati zdravstvenu uslugu, naročito što će sa ovim aparatom moći i da se izlazi na teren.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime