TRIBINA NA TEMU LEGALIZACIJA KANABISA U MEDICINSKE SVRHE USKORO U JAGODINI!

0

U Jagodini će tokom februara biti održana tribina Udruženja „Lekalizacija Srbije“ na temu legalizacije kanabisa u medicinske svrhe. Obavestićemo sve zainteresovane o datumu i satnici održavanja tribine.

Zašto lekalizacija?

Zato što se borimo za život i zdravlje.  Zato što nas pogađaju bolesti, neizlečive za koje ne pronalazimo lek. Zato što je Srbija neslavni rekorder po broju dijagnostifikovanih slučajeva malignih oboljenja u dobi između 30-50 godina. Zato što patimo od stresa, anksioznosti, multiple skleroze, melanoma, glaukoma… zato što naši stari i bolesni umiru u najvećim mukama, lišeni palijativne nege i brige. Zato što je ljudsko pravo da imamo izbor u načinu lečenja.

Zato što mislimo da je došlo vreme da neke zavese padnu, da se o nekim tabuima otvoreno progovori, da neke istine izađu na videlo… Ne kroz prazne besede i bajkovite pretpostavke, već kroz argumente i istraživanja, ne iz usta laika i aktivista, već stručnjaka i obolelih, onih koji mogu da posvedoče, na naučnoj i ličnoj osnovi, da je ono za šta se zalažemo – LEK!

Ne na ulici, na mitinzima i demonstracijama, već na stručnim forumima, seminarima, kroz javnu debatu sa onima koji odlučuju i ovlašćeni su da vode računa o zdravlju društva, u vladi, ministarstvima, kliničkim centrima, institutima. Želimo da podstaknemo srpske lekare: onkologe, neurologe, psihijatre, hematologe, da se upuste u ovu borbu za NAŠE ZDRAVLJE, onako kako najbolje znaju: kliničkim studijama i ispitivanjima.

Zato što Lekalizacija nije Legalizacija. Zato što je važnije da se lečimo nego zabavljamo, humanost je prioritet.  Želimo da živimo u zemlji koja će omogućiti svojim građanima da se leče na najbolji mogući način, sa zakonima koji će Srbiju svrstati u grupu država EU i čitavog sveta koje su ustanovile i prepoznale crvenu liniju koja izdvaja ovu biljku za zdravlje i lek.

Lekalizacija 2014 je prvi korak ka tom cilju.  Zato smo se potrudili da u Beograd dovedemo najveće svetske akademske veličine koje se bave ovom temom, doktore nauka iz SAD, Izraela, Kanade, da nas upoznaju sa onim što su naučili iz dugogodišnje prakse, iz konkretnih slučajeva ljudi koje su lečili i izlečili. Posle prvog uslediće drugi korak, treći… Jer nemamo vremena za čekanje. Svaki izgubljen dan je jedan ljudski život, ili ko zna koliko njih…

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime