ĐAČKE EKSKURZIJE U JAGODINI

0

Jagodina je, prema tvrdnjama načelnika Školske uprave za Pomoravski okrug Živote Starčevića postala destinacija izbora za ekskurzije i dnevno je poseti oko hiljadu dece iz Srbije i Crne Gore.

„Jagodina je, definitivno postale destinacija broj jedan za ekskurzije đaka, ali i dece predškolskog uzrasta i ovih dana dnevno ddođe oko hiljadu dece iz svih krajeva Srbije, a sve je više i ekskurzija iz Crne Gore“, rekao je Starčević.

On je novinarima u Izletištu „Potok“, izjavio da Jagodinu, od ostalih mesta „izdvajaju vizuelni i edukativni sadržaji: Muzej voštanih figura, ZOO vrt, Akva parka, Izletište „Potok“, koga od pre šest dana krase predivne fontane“.

Važno je da su aranžmani za decu sa hranom u restoranu ZOO vrta veoma povoljni, a bezbednost dece je na veoma visokom nivou, ocenio je Starčević.

„Mogu slobodno da kažem da je Pomoravski okrug zaokružena celina sa istorijskim, turističkim i edukativnim sadržajima, veoma važna za školske ekskurzije“, rekao je Starčević.

Kada to kažem, mislim na srednjovekovne manastire: Manasiju kod Despotovca, Ravanicu kod Ćuprije gde su i mošti kneza Lazara, Kalenić kod Rekovca, Resavsku pećinu, a uskoro, 29. juna, biće otvoren i Prirodnjački centar u Svilajncu, naučna ustanova sa replikama dinosaurusa i Dina prakom, jedinstvena u Srbiji i regionu, objasnio je Starečević.

On je preporučio školama da u svojim godišnjim planovim za ekskurzije „računaju na Pomoravski okrug i Jagodinu“.

Tanjug

Prethodni tekstJELENA MAĆIĆ: DOLAZIM U JAGODINU, ŽELIM SVE DA VIDIM I DA SE SLIKAM SA PALMOM!
Sledeći tekstČITAOCI REPORTERI: IDEJE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime