SRBIJA DOBILA VLADU

0

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas novu vladu premijera Aleksandra Vučića. Premijer i članovi njegovog kabineta položili su zakletvu na svečanoj ceremoniji, čime je njihov mandat počeo da teče.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će nova vlada biti posvećena interesima Srbije i da će njen glavni cilj biti bolji život građana.Vučić je u kraćem obraćanju posle polaganja zakletve u Skupštini rekao da su članovi vlade ponosni što obavljaju ovu dužnost i da će raditi marljivo i zahvalio se građanima Srbije kao i poslanicima na podršci. Premijer Aleksandar Vučić i članovi njegovog kabineta položili su zakletvu, čime je počeo da teče mandat nove Vlade Srbije. Nakon polaganja zakletve intonirana je himna Srbije, a na ulasku u parlament bila je postavljena Garda Vojske Srbije.

Sednica Vlade Srbije biće održana sutra u 6.30 sati. Sednica će biti održana u zgradi Vlade Srbije, najavljeno je iz vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Tekst zakletve glasi:

„Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“.

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime