ANA BARNABIĆ PRIHVATILA PALMIN POZIV, DOLAZI U JAGODINU

0

Ana Brnabić, nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave, rekla je da bi volela da se uskoro sastane sa gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom.

Samo nekoliko minuta posle polaganja zakletve, ministarka državne uprave Ana Brnabić je otkrila da će, i pored stavova predsednika Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme, o gej populaciji, Jagodina biti prvo mesto u koje će doći kao novi član Vlade.

– Jagodina će mi biti jedno od prvih mesta koje bih volela da posetim. Možda pre toga Bajina Bašta zbog elementarnih nepogoda. Ne pravim razliku među lokalnim samoupravama, a odnos i mišljenje prema nečijoj seksualnoj orijentaciji ne tiču se mog posla – jasna je nova ministarka.

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave rekla je da će nastaviti sa procesom racionalizacije.

– Racionalizacija ne znači neophodno otpuštanje. Negde postoji manjak, negde višak radnika. Mislim da je ključno da državna uprava bude efikasna, profesionalna i ljubazna, to je dvosmerna ulica – dodala je Ana Brnabić.

Dragan Marković Palma je ranije izjavio da nema lično ništa protiv ljudi koji su homoseksualci ako su sposobni i dobro rade svoj posao, ali je na sednici Skupštine Srbije ipak dodao da „nikada nećemo podržati gej paradu i legalizaciju homoseksualnih brakova“.

Marković je izjavio i da Brnabić nije LGBT ministarka, već ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i da je na to mesto predložena jer je marljiva i zato što vredi.

srbijadanas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime