„SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU“ (BROJ 5): UKINUTI LOKALNE SKUPŠTINE

0
Pokret Levica Srbije je danas zasigurno jedina politička opcija koja se zalaže za prava radnika i poljoprivrednika, nezaposlenih i onih koji rade za 25 hiljada, za prava mladih koji ne rade i koji bi želeli samo ono zbog čega su se školovali – posao, kaže dr Milan Miloradović u ime koalicije „SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU“ koja na lokalne izbore izlazi pod brojem 5.

„Mi smo najoštriji protivnici tajkunske politike Srbije koja vlada zadnje dve ipo decenije. Zalažemo se da političko zapošljavanje bude nadalje krivično delo; da svi kandidati za direktore javnih preduzeća istupe iz političkih stranaka kojima pripadaju, i da se ispita validnost diploma svih zaposlenih od 2012 godine do danas. Nas interesuje šta možemo da uradimo konkretno za građane Jagodine, a da to ne uključuje preskupa megalomanska obećanja čija realizacija zavisi od milosti Beograda. A moguće je dosta uraditi ili bar u prvom mandatu započeti: voda i kanalizacija za sva sela, ekološka rasveta, uređenje nasipa Lugomira i Belice recimo. U gradu je preko potrebno napraviti još nekoliko javnih parkinga gde se ne bi naplaćivao parking, a u celom gradu naplata parkinga za penzionere i nezaposlene treba da bude ukinuta.Treba formirati mrežu poljoprivrednih zadruga po slovenačkom modelu, kao i mrežu državnih javnih silosa i hladnjača, zašto privatnik da zarađuje na otkupu poljoprivrednih proizvoda? Hoćemo novo odmaralište za učenike na Crnom vrhu. Hoćemo kej pored belice od centra Vivo do Elmosa. Hoćemo zatvoreni gradski bazen. Želimo da ukinemo sve lokalne skupštine jer se dosad pokazalo da su svi odbornici zapravo najsličniji fudbalerima: samo jedva čekaju prelazni rok i transfere a građane koji su za njih glasali niko ništa ne pita. Ako je već tako neka dosadašnji odbornici pređu u fudbalere, mi ćemo im sigurno aplaudirati, a za njihov dosadašnji posao je dovoljno postojanje Gradskog Veća“.

Glas za lokalnu koaliciju br. 5 SDS – Boris Tadić – Levica Srbije – Borko Stefanović – Pokret za preokret je glas za otkaz trideset jednom odborniku, a umesto toga prijem u radni odnos trideset jednom mladog lekara koji su ovom gradu, nažalost, mnogo potrebniji, navodi Levica Srbije.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime