RAJKOVIĆ: TREBALO BI DA SE OD GOGIĆA OPROSTIM, A MENI SE NE OPRAŠTA

0

Crvena zvezda se emotivnom komemoracijom oprostila od nekadašnjeg prvotimca Gorana Gogića, koji je nedavno preminuo u Kini. U ime igrača oprostio se kapiten Predrag Rajković, koji je pre Zvezde bio saigrač sa Gogićem u Jagodini i zajedno, istog dana, obukli su crveno-beli dres.

– Trebalo bi sada da se od tebe oprostim, a meni se ne oprašta. Trebalo bi nešto da kažem, a meni se samo ćuti. Trebalo bi da pogledam tvoju sliku, a ja bih da te zagrlim. Rekoše mi “ti si kapiten, ti si sa njim igrao, ti ćeš se u ime saigrača i svlačionice obratiti”. A ja, ja bih sa tobom na teren, da osvojimo još jednu titulu za našu Zvezdu – u dahu je rekao Rajković, sa suzama u očima.

Najbolji mladi golman sveta dodao je da neće ni reč reći o tome kakav je Gogić bio čovek, jer to svi znaju.

– Neću ni da pričam o tome koliko si voleo ove naše boje, ovu našu Marakanu. Koliko si srećan i ushićen bio kad smo zajedno kretali iz Jagodine. Ti da se vratiš, a ja da se uverim zašto mi toliko pričaš o Crvenoj zvezdi. Gde su razlozi tvoje ljubavi prema njoj… Sad mi je sve jasno.

– Hvala ti što si mi obogatio život i karijeru, što si mi pokazao kako izgleda dobar i častan čovek. Vaspitavaću decu da liče makar malo na Gorana Gogića i nikada te, nikada, neću zaboraviti. Živećeš dok živim ja, dok živi tvoja porodica i svi tvoji prijatelji, a ima ih, minimum četiri miliona. Neka ti je večna slava – poručio je Rajković.

Pre njega je o Gogiću govorio i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

– Niko od zvezdaša nije mogao ni da zamisli da ćemo se od tebe opraštati na ovakav način. Verovali smo da ćemo se još dugo družiti i deliti radosti. Bio si veliki zvezdaš, voleo si Zvezdu, ali i svi u Zvezdi su voleli tebe. Bio si omiljen, blage naravi, neumornog duha. Prerano si nas napustio i ostala je velika, velika tuga. Neka ti je večna slava i hvala – rekao je Mijailović.

Gogić je bio član šampionske generacije crveno-belih 2014, a potom je prešao u kineski Ćingdao. Iznenada je preminuo 3. jula nakon što je kolabirao na treningu.

Biće sahranjen u Kuli, a datum će biti objavljen naknadno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime