U SVILAJNCU ODRŽANO TAKMIČENJE RC AUTOMOBILIMA (FOTO)

0

Svilajnac – Bavljenje trkama RC automobilima u našoj zemlji je još uvek na nivou hobija, ali to ne smeta entuzijastima iz naše ali i iz okružnih zemalja da se sastaju i organizuju takmičenja. Tako je i u nedelju u Svilajncu organizovano takmičenje RC automobila.

-Svilajnačka staza je za sada jedina staza koja zadovoljava sve potrebe kako bi se takmičenje RC automobila odvijalo kako treba-kaže Aleksandar Bošković iz Beograda i navodi da je ovo u našoj zemlji još uvek na nivou hobija.

4-Do nedavno je bilo teško nabavljati automobile, delove i sve ono što je potrebno. Kada kupite RC automobil, vi dobijete zvaničnu verziju koju treba dodatno pojačati i modifikovati kako bi bili u rangu ostalih takmičara a delova nije bilo pa smo morali da se snalazimo. Prema našim informacijama u Srbiji  trenutno ima 25 entuzijasta koji dosta ulažu i koji se takmiče. Primera radi u okolnim zemljama ima dosta više takmičara a prednjači Grčka koja ima preko 2000 RC takmičara-kaže Bošković.

1 2Na takmičenju u Svilajncu pored takmičara iz Srbije ušestvovali su i takmičari iz Bugarske i Grčke.

Vozilo se u tri kategorije: Bagi nitro, Bagi elektro i Tragi nitro. Kategorizacija se vrši po vrsti goriva kao i po obliku RC modela.

3Sve u svemu, ovi večiti dečaci su uživali u pripremanju i vožnji ovih malih ali moćnih automobila ali i u druženju i razmeni iskustava. Nadaju se skorom formiranju zvaničnog kluba pa tako i omasovljenju takmičenja.

TEKST I FOTO Miša Nikolić

Prethodni tekstHIJALURONSKI FILERI KOD DR MAJE JEVĐEVIĆ
Sledeći tekstRAJKOVIĆ: TREBALO BI DA SE OD GOGIĆA OPROSTIM, A MENI SE NE OPRAŠTA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime