PUTARINA OD NIŠA DO BUGARSKE – PO NOVOM CENOVNIKU

0

Vlada Srbije dala saglasnost na predlog „Puteva Srbije“ za cenu putarine, a naplata bi trebalo da počne u januaru sledeće godine

Vožnja novim deonicama auto-puta od Niša ka bugarskoj granici vozače automobila će koštati 190 dinara.

Vlada Srbije je dala saglasnost na predlog „Puteva Srbije“ za cenu putarine, a naplata bi trebalo da počne u januaru sledeće godine. Autobusi će plaćati 560 dinara, a teretnjaci 1.120 dinara.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dugačak je 86,9 kilometara. Preostali su još radovi u Sićevačkoj klisuri, pa su tako putari angažovani na izgradnji deonice od tunela Bancarevo do Crvene reke, kao i na deonici od Staničenja do Pirota.

Svi vozači koji budu išli iz pravca Niša, od sledeće godine će putarinu plaćati samo na naplatnoj rampi Dimitrovgrad. Ova naplatna rampa biće smeštena na nekoliko kilometara pre graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj.

Polovinom septembra je za saobraćaj otvoreno 7,35 kilometara na deonici Staničenje – Pirot Istok, koja je ukupne dužine 16,64 kilometra, zatim deonica Pirot – Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada od 8,3 kilometra.

novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime