POSLE POKOLJA KOZA BOBIJU KOSTIĆU NEČIJI PSI POKLALI ĆURKE

0

Dobrici Kostiću iz Jagodine kome su prošle godine dva psa rase „Kane Korso“ zaklala stada koza i jaradi, psi su ponovo zaklali nekoliko ćurki koje je pokušavao da uzgaja. Porodica Kostić plaši se da će psi, za koje ne znaju da li su isti od prošle godine ili neki drugi, krenuti u klanje kada koze počnu uskoro da se jare.

BOBI KOSTIC KOZE
Bobi Kostić drži kozu da sisaju jarad kojima su psi poklali majke

 

„Psi, za koje ne možemo da tvrdimo da li su Kane Korso kao prošlih nekoliko puta kada su nam klali životinje, napali su i poklali ćurke. U prošlom pokolju smo izgubili gotovo sve, ali nismo mogli da ono što je ostalo pobijemo. Sada očekujemo jarad i mnogo se bojimo da kada krvoločni psi osete krv od koćenja, da će opet doći do tragedije. Za prošli pokolj niko nam ništa nije platio niti smo imali bilo kakvu naknadu štete, poručuju Kostići.

Za rasu Kane Korso poznavaoci kažu da, ukoliko ne raste u porodičnim uslovima gde je pas hranjen redovno, može da bude krvoločna i veoma opasna.

,,Hoćemo li reagovati kada zakolju dete? Meni su poklali sve zečeve, išli smo I na sud I ništa. Kada se taj pokolj desio, pošto su prvo prepolovili psa I pola ga pojeli, koze su samo klali, najviše jarad. Svi mi koji čuvamo životinje na Đurđevom brdu smo i dalje zabrinuti, kaže komšija Radoslav Rajović.

Što se tičeslučaja klanja ćuraka, nije poznato koji su psi to učinili.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime