POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

0

Najviše saobraćajnih nesreća, po statistici, dešava se vikendom. Najrizičniji su vozači koji se vraćaju iz noćnog provoda. Koliko su bili disciplinovani prethodne noći, proveravale su brojne patrole saobraćajne policije. Među njima je bio i ministar Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nenad Stefanović posetio je noćas petnaestak punktova na kojima je obavljana pojačana saobraćajna kontrola.

U vozilu marke „ford“, bez rotacije, okružen takođe civilnim vozilima, ministar Stefanović se vozio gradom, a da prolaznici nisu mogli da pretpostave ko je u vozilu.

Kaže da nije zadovoljan onim što je video, ali da ga to ne obeshrabruje jer je u pitanju veoma važan posao.

„Apelujemo na mlade vozače da shvate da ne mogu da se trkaju na ulicama Beograda kada sednu u svoja vozila, da ne smeju da voze pod dejstvom alkohola, i da ne mogu voziti bez vozačke dozvole“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da se upravo radi na pravilniku na osnovu koga će se urediti način na koji se pregleda tehnička ispravnost vozila.

„Nekada se dešavalo, a možda se i danas dešava u tehničkim pregledima, da vozilo samo formalno dobije papir da je završilo tehnički pregled, a da se taj automobil tamo nikada nije ni pojavio“, naveo je Stefanović.

Oko 600 ljudi godišnje izgubi život u saobraćajnim nesrećama u Srbiji. Tom dinamikom za pola veka Srbija na putevima izgubi grad veličine Jagodine.

Pretpostavlja se da će ove godine biti za oko 100 manje nastradalih u saobraćajnim nesrećama nego ranije. Međutim, kako poručuju nadležni – to nije dovoljno. Zato narednih meseci treba očekivati izmene u saobraćajnoj regulativi.

RTS

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime