POGLEDAJTE NOVU LINIJU NAMEŠTAJA ,,JELA“

2

Fabrika za proizvodnju nameštaja ,,Jela“ u Jagodini, svetskog renomena i proizvodnje, postavila je ,,Kućni sajam“ u svom izložbenog prostoru u Industrijskoj zoni. ,,Jela“ izvozi za 3,5 miliona evra godišnje, a ova godina je po njima bolja nego prošla. Kupci i svi zainetersovani mogu da posete Jelin salon do 14. novembra

8
Miroljub Radovanović, vlasnik ,,Jele“ dočekuje goste na koktelu povodom prezentacije nove linije nameštaja

U Srbiji 160 salona rade sa ,,Jelom“, u Hrvatskoj 66, Makedoniji 40, u Sloveniji veliki trgovinski lanac uzima nameštaj od jagodinske fabrike, u Republici Srpskoj oko 60. Najsavremenija linija nameštaja, u različitim dezenima, modernog stila počev od dečjih soba, preko spavaćih i  kunjina izuzetne lepote, izložena je na oko 1.000 kvadrata prostora.

15
Miroljub Radovanović

-Imamo izvoz od 3,5 do četiri miliona evra godišnje. Ova godina je bila bolja nego prošla. Mi postojimo več 25 godina kao porodična firma, ja sam treća generacija koja se bavi proizvodnjom nameštaja. Zapošljavamo 150 radnika. Za novu sezonu smo spremili puno novih modela, nešto što proizvode inostrane firme, puno novog dizajna, dekora. U Jagodini treću godinu organizujemo ,,Kućni sajam“ jer naše tržište na Balkanu poznaju svi vlasnici salona i fabrika. Nismo imali više potrebe da budemo u Beogradu, rekao je vlasnik ,,Jele“ Miroljub Radovanović.

Prema Radovanovićevim rečima, situacija na srpskom tržištu nameštaja nije sjajna. Što se tiče izvoza, jača tržište Nemačke, Rumunije, Grčke, Bugarske, Austrije, dok je izvoz u Rusiju nešto slabiji.

-Na žalost, država nema velike snage i organizacije da pomaže privredu, radimo iz svojih izvora i snalazimo se. Moja poruka vladi je da daju podršku privredi jer je to veoma važno. ,,Jela“ radi u konkurenciji svetskih proizvođača nameštaja. Imamo dve popuno automatizovane linije mašina, nemačkog proizvođača sa kojima dobro sarađujemo. Očekujemo posetu jednog od najvećih lanaca za kupovinu nameštaja ,,Lajner“ a radi se o austrijskoj firmi koja je prisutna na nemačkom tržištu, dodao je Radovanović.

Rukovodstvo ,,Jele“ upriličilo je koktel za prijatelje i saradnike koji su prvi mogli da pogledaju izloženi nameštaj i Jelin Showroom.

Pogledajte fotografije:

3

1

4

5

13

17

12

2

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime