Počela primena unapređenog sistema za merenje prosečne brzine

0

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas su počeli sa primenom unapređenog sistema za merenje prosečne brzine koji će, pored prekršaja, detektovati i korišćenje mobilnog telefona prilikom upravljanja vozilom i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

Kako je objasnio pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, ovaj sistem će doprineti propisnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i ublažavanju posledica saobraćajnih nezgoda.

Belencan je rekao da će se procesuiranje stranih vozača vršiti po načelu hitnosti, dok će se domaći vozači procesuirati u skladu sa važećim zakonom.

„Procesuiranje će ići u dva smera – za strane vozače vršiće se procesuiranje po načelu hitnosti, što znači da će oni biti dovođeni kod nadležnih sudija za prekršaje. Domaći vozači će se procesuirati u skladu sa važećim zakonom, što znači da će se na kućnu adresu vlasnika vozila dostavljati da se izjasni ko je upravljao vozilom na određenoj deonici puta“, objasnio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, dodavši da ovaj sistem trenutno pokriva 50 lokacija širom Srbije.

 

Izvor, foto MUP 

 

Prethodni tekstDelagacije EU – U odlukama vezanim za dobrobit životinja NVO neizostavni sektor
Sledeći tekstNa sastanku sa EU, NVO za zaštitu životinja poručile – Nemamo poverenja u Upravu za veterinu, hitne promene neophodne

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime