FPNJ – „ISTORIJA MATEMATIKE U MATEMATIČKOM OBRAZOVANJU“

0

Na Fakultetu pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu u periodu od 26. do 30. oktobra 2018. godine, biće održana istraživačka konferencija „Istorija matematike u matematičkom obrazovanju”.

Organizatori su Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Evropskog društva za istraživanja u matematičkom obrazovanju (European Society for Research in Mathematics Education – ERME).

Konferenciju će voditi prof. dr Snežana Lorens (Snežana Lawrence), profesor Univerziteta Middlesex u Londonu, Velika Britanija. Dr Lorens se osim istorije matematike bavi i matematičkim obrazovanjem. Pomoćni je urednik časopisa BSHM Bulletin, u izdanju British Society for the History of Mathematics Bulletin (Taylor & Francis) i član je uredništva časopisa Mathematics Today (Institute of Mathematics and Its Applications).

Predavanja će pored prof. dr Snežane Lorens, održati i prof. dr Mirko Dejić, redovni profesor Učiteljskog fakulteta u Beogradu i dr Vinsent Matsko (Vincent Matsko), matematičar, edukator, umetnik, pazl dizajner i programer (SAD).

Konferencija je radnog karaktera i predstavlja svojevrsnu inicijativu za okupljanje i saradnju stručnjaka iz oblasti matematike i matematičkog obrazovanja zemalja sa prostora zapadnog Balkana (Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije). Kao deo pratećeg programa istraživačke konferencije „Istorija matematike u matematičkom obrazovanju” u petak, 26. oktobra 2018, u 17 časova biće održana promocija monografije “Realno okruženje u početnoj nastavi geometrije“, dr Olivere Djokić, docenta Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime