Delagacije EU – U odlukama vezanim za dobrobit životinja NVO neizostavni sektor

0

U hotelu Falkenštajner u Beogradu u toku je Nacionalna radionica na temu upravljanje populacijom pasa u organizaciji Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

„Radionica je u toku. Razgovara se o dobrobiti i zdravlju životinja. Predstavnici EU nekoliko puta su ponovili da se u zemljama EU, konkretno u Italiji pošto radionici prisustvuju italijanski predstavnici, o odlukama i uredbama koje se tiču životinja ništa ne radi bez uključivanja NVO, civilnog sektora. Očekujemo prostor za pitanja na kraju radionice kada ćemo i saznati da li uopšte predstavnici EU znaju kakva je situacija u gradskim prihvatilištima širom Srbije. Takođe, želimo da naglasimo da civilni sektor nije uključen u donošenje bilo kakvih odluka vezanih za životinje, u većini slučajeva u Srbiji i polažemo nadu da će se to promeniti“ kaže predstavnica jagodinskog Udruženja za zaštitu životinja „Kućica za spas“, Anica Gajić.

Projekat tehničke pomoći „Jačanje zdravlja i dobrobiti životinja” predstavljaju Antonio Di Nardo, Andrea Karveli i Andreas Haidoussis, predstavnici EU.

 

Prethodni tekstVučić: Poskupljenje struje neće ugroziti standard građana, čak ni onih najsiromašnijih
Sledeći tekstPočela primena unapređenog sistema za merenje prosečne brzine

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime