PALMA : VELIKA ALBANIJA JE ZAJEDNIČKI PROBLEM SRBIJE, GRČKE, CELOG BALKANA I EVROPSKE UNIJE

0

“ Zahtevi za formiranjem Velike Albanije nekada su stizali od opozicije u Albaniji radi sticanja dnevno političkih poena u izbornoj kampanji. Danas to svakodnevno slušamo i od vlasti i opozicije u Albaniji i tome su se javno pridružili i Albanci na Kosovu i Metohiji, kao i predstavnici Albanaca na jugu Srbije. Velika Albanija je zajednici problem Srbije, Grčke, celog Balkana i Evropske unije. Molim naše grčke prijatelje da malo agresivnije zauzmu stav po ovom pitanju i dignu svoj glas u institucijama Evropske unije, jer je Grčka član Evropske unije “ , izjavio je danas u Solunu, predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik, Dragan Marković Palma u razgovoru sa državnom sekretarkom Ministarstva unutrasnjih poslova Grčke i narodnom poslanicom, Marijom Koljom Caruhom.

grcka

“ Drugi nas zajednički problem su miganti. Grčka je praktično pristanište za migrante I to je takođe jedan od problema gde Evropska unija mora jedinstveno da reaguje kao u slučaju zahteva za Velikom Albanijom “ rekao je Marković.

“ Srbija je država sa političkom stabilnošću i ekonomskom sigurnošću. Ta politička stabilnost, bila je i pre predsedničkih izbora u našoj zemlji, a na predsedničkim izborima je potvrđena. Nas zajednički kandidat Aleksandar Vučić ubedljivo je pobedio u prvom krugu što se ne dešava u Evropi. Njegovom pobedom Srbija je sada još stabilnija i sigurnija. Od Grčke očekujemo još jaču podršku našim evrointegracijama. Ove godine se očekuje oko 900 000 naših građana na letovanju u Grčkoj, koja je za građane Srbije najsigurnija i najbolja destinacija. Takođe očekujemo da se poveća ekonomska saradnja između naše dve države, odnosno da Grčka, ono što uvozi, kupuje u Srbiji. “ kazao je Marković i dodao da on svojim pozivima našim građanima da letuju u Grčkoj i
drugim aktivnostima pridonosi smanjenju grčkog deficita bar za 0, 0001 posto.

KOLjA CARUHA : DA NAPRAVIMO PRAVOSLAVNI ŠTIT

“ Ja mislim da bi sve pravoslavne države na Balkanu trebalo da naprave jedan pravoslavni štit kako bi se zajednički borili protiv svih problema sa kojima se suočavamo, a jedan od njih jeste zatev za formiranjem Velike Albanije, odnosno promenom granica na Balkanu. Grčka je pre bila u jednoj diplomatskoj defanzivi jer se više bavila svojim ekonomskim problemima, pre svega dugovanjima. Mslim da aktuelni šef naše diplomatije polako stabilizuje tu situaciju i da će biti više prostora da se bavim problemima o kojima vi govorite “ , izjavila je državna sekretarka Ministarsva unutrašnjih poslova Grčke i narodna poslanica, Marija Kolja Caruha u razgovoru sa Markovićem. Ona je pre nekoliko meseci bila u poseti Jagodini i Beogradu.

“ Dragan Marković Palma je veliki prijatelj Grčke i mi smo mu na tome zahvalni i takođe smatramo da treba povećati ekonomsku saradnju između naše dve zemlje, na dobrobiti građana Srbije i Grčke. Maksimalno ćemo i dalje podržavati Srbiju na evropskom putu “ rekla je Kolja Caruha.

U srpskoj delegaciji bili su i ambasador Srbije u Grčkoj Dusan Spasojević, konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, potpredsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, nacelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga Života Starcević kao i odbornik Srpske napredne stranke u jagodinskom parlamentu, Čedo Bauk.

Prethodni tekstVUČIĆ: OPCIJA ZA PREMIJERA JE IVICA DAČIĆ ILI NEKO IZ SNS
Sledeći tekstJAGODINA I RESTORAN „360 SKY&LOUNGE“ CENTAR VINSKOG SVETA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime