PALMA : U JAGODINI NAJVIŠE GRADILIŠTA U SRBIJI U ODNOSU NA BROJ STANOVNIKA (VIDEO + FOTO)

2

Predsednik Skupštine grada Jagodine obišao 6 gradilišta na teritoriji grada Jagodine

„Danas, u nedelju, sa svojim saradnicima sam obišao 6 gradilišta na teritoriji grada Jagodine i Jagodina danas ima najviše gradlišta u Srbiji u odnosu na broj stanovnika. Obišli smo gradilište gde se gradi nov vrtić “Pivarac” u Jagodini, gde će biti novih 1300 kvadrata sa pristupnim komunikacajama, zelenom površinom i svom potrebnom opremom za decu u vrtiću. Izgradnju vrtića finansira grad Jagodina sa 90 posto, a država sa 10 posto. Zatim smo obišli u centru Jagodine mesto gde se gradi nov kulturni centar sa novom pozorišnom salom od 650 mesta, tako da će ukupno nov Centar za kulturu u Jagodini imati preko 1000 mesta, a ceo nov objekat ima 2850 kvadrata, sa najmodernijom opremom za pozorišta i bioskope i ukupna vrednost tih radova je 335 000 000 dinara, od čega lokalna samouprava Jagodine finansira 90 posto, a država Srbija 10 posto. Obišli smo i novu osnovnu školu u selu Vinorača kraj Jagodine koja će biti gotova krajem sledeće nedelje i koja će biti jedna od najmodernijih i najlepših u Srbiji sa zelenim površinama, parkom, terenom za male sportove i letnjikovcem. Ova škola se 100 posto finansira sredstvima grada Jagodine. Zatim smo obišli novu turističku destinaciju, a to je Kočin hrast u  Kočinom selu, kao uspomena na legendarnog Koču Anđelkovića. Radi se potpuna adaptacija lokacije Kočin hrast, koja će biti namenjena turistima i ribolovcima, sređuje se obala Velike Morave, prave se letnjikovci i ugostiteljski objekat i to je nova turistička lokacija grada Jagodine. Gradilište kod Kočinog hrasta 100 posto finansira jagodinska lokalna samouprava. I na kraju smo obišli ono od čega se živi, a to su nova radna mesta. Velika industrijska hala veličine 8000 kvadrata spremna je za dolazak nemačkog giganta “Fišer automotive sistems”, koji će u Jagodini zaposliti 350 radnika. Ova kompanija se bavi proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila i to ona najeminentnija poput Mercedesa i BMW – a. Ova kompanija ima svoje pogone u Nemačkoj, SAD-u, Kini i Češkoj, a sada i u Srbiji, u Jagodini. Do kraja godine stižu mašine u ovu halu i počinje proizvodnja. Inače ova prozivodna hala je vlasništvo kompanije Visokogradanja inženjering Vladana Radovanovića, koju je nemački investitor iznajmio. I na kraju obišli smo gradilište nove sportske hale i zatvorenih bazena u Jagodini, koje u potpunosti finansira kompanija Visokogradnja inženjering, na čemu im se zahvaljujem, jer su prepoznali sve potencijale Jagodine. Ovi bazeni biće gotovi do kraja naredne godine. na broj stanovnika.

Dakle gradimo u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i onoga od čega se živi, a to su nova radna mesta i sve to uglavnom sopstvenim sredstvima iz budžeta grada Jagodine, a sredstva su obezbeđena štednjom po čemu je lokalna samouporava u Jagodini poznata i po svom motu da budžet troše građani, a ne političari”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, nakon obilaska gradilišta na teritoriji grada Jagodine.

Prethodni tekstSocijalistima Poslovni centar i Zavičajni muzej
Sledeći tekstPronađena droga, oružje i municija

2 KOMENTARA

  1. Najbitnije vesti u Jagodini da ima najvise gradilista nego stanovnistava, bas je super….umesto da se napravi jos neka bolnica pa da to bude glavna vest jer je to sada najpotebnije da ima gde da se ljudi lece, oni se raduju za gradilista u Jagodini….🤔😲🤨… mi gradjani Jagodine koji nismo zadovoljni vodjenjem grada od strane ovog coveka nadamo se da ce nas ogrejati sunce jednoga dana I da nam svane lepo jutro….🤔🤔

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime