PALMA POZVAO VLASNIKE KOMPANIJE „PORR“ DA RADNICIMA U SRBIJI POVEĆAJU PLATE ZA 10 POSTO ŠTO JE PRIHVAĆENO

0

„U Srbiji je običaj da se za deset godina rada dodeljuju ručni satovi, a pošto ja ovde ne vidim nijedan sat, pozivam generalnog direktora kompanije „PORR“, Karl Hajnca Štrausa, da za deset godina rada u Srbiji, poveća radnicima u Srbiji plate za deset posto“ , izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na svečanosti u Jagodini, povodom 10. godišnjice rada ove austrijske kompanije u Srbiji. Na ovaj Markovićev poziv generalni direktor kompanije „PORR“ , Karl Hajnc Štraus je reagovao pozitivno, klimnuo glavom u znak odobravanja, što je potvrdio generalni direktor PORR Umveltehnik, Željko Vocinkić.
„Preveo samo to što je Marković rekao generalnom direktoru kompanije „PORR“ gospodinu Štrausu i on je rekao da će to tako i biti, a mi svoja obećanja ispunjavamo“ , kazao je Vocinkić.
Marković je rekao da su Jagodina i Leskovac stekli uslov za ulazak u Evropsku uniju, jer se radi o gradovima gde kompanija PORR Veber i Verner ima izgrađene reciklažne centre. „ Za ulazak u Evropsku uniju najvažnije je ispuniti ekološke standarde, a Jagodina i Leskovac su u saradnji sa kompanijom „PORR“ to uradili“ rekao je Marković.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio se na saradnji ovoj austrijskoj kompaniji i pozvao i ostale gradove i opštine u Srbiji da se priključe ovoj jednoj velikoj porodici.
Generalni direktor kompanije PORR Karl Hajnc Štraus, čestitao je svim zaposlenima u Srbiji i poslovnim partnerima na odličnoj saradnji. Današnjoj svečanosti prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.
Kompanija PORR Veber i Verner, koja se bavi odlaganjem i reciklažom otpada, u Srbiji zapošljava 500 radnika i prisutna je u 15 gradova i opština, gde njihove usluge koristi 600 000 građana. U svetu, krovna kompanija PORR sa sedištem u Beču, zapošljava 18 000 radnika i pravi godišnji promet od 4 000 000 000 evra. Osnovana je 1869, godine u Beču, a u Srbiji je počela sa radom, na današnji dan 2007. godine.

Prethodni tekstSTEČAJNI UPRAVNIK U SRPSKOJ FABRICI STAKLA OTPUSTIO 230 RADNIKA
Sledeći tekstPALMINA FOTELJA PRODATA ZA 2.500 EVRA, UKUPNO 9850 EVRA U HUMANITARNE SVRHE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime