PALMA OBIŠAO MATURANTE

0

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je danas u Paraliji u Grčkoj da je porebno vratiti stručne mlade iz Evrope u Srbiju, kao i da se stvore uslovi za ostanak najboljih.

– Naš cilj je da pomognemo mladim ljudima i svi u Srbiji treba da pokušamo da vratimo one mlade ljude koji su otišli u Evropu, a stručni su i pametni, kao i da stvorimo uslove onim mladim ljudima, koji nisu otišli u Evropu, a završavaju srednje škole ili fakultete, da im obezbedimo radna mesta, jer bez stručnih ljudi nijedna država nema dobru ekonomsku budućnost,naglasio je Marković prilikom obilaska jagodinskih maturanata koji o trošku lokalne samoupreve letuju u Paraliji.

Kada je reč o Jagodini on je ustvrdio ,,maksimalno se trudimo da obezbedimo posao za sve đake koji završavaju škole. Imamo već 7 fabrika koje su završene ili koje se grade i do kraja godine očekujemo da još tri investitora počnu izgradnju svojih fabrika”.

– Moramo u srednjim školama i na fakultetima da promenimo smerove koji postoje 10, 15 i više godina, a ne da đaci koji ih završe nemaju posla. U svakom gradu i opštini je to ogroman problem, rekao je Marković.
– Ministarstvo prosvete treba da dozvoli lokalnim saoupravama da daju predloge, koji su to smerovi koji treba da se promene i koji su to novi smerovi koje bi trebalo ubaciti u programe srednjih škola i fakulteta. Jer ne vredi ako završite školu, a nemate sigurnu budućnost, odnosno radno mesto u toj struci. Đaci treba da biraju smerove, ali nekada nije korisno da oni upisuju samo ono što vole ili žele. Nekada treba da poslušaju starije i iskusnije, rekao je on.

Govoreći o mladima u Jagodini Marković je istakao da ,,slobodno mogu da kažem da Jagodina ima najbolje mlade ljude”.

– Zgrade nam nisu ispisane, ne lomi se ono što je napravljeno i zato nam grad izgleda najlepše, ne samo u Srbiji. Siguran sam da, kada neko dođe u Jagodinu,a razmišlja gde će da živi i formira svoju porodicu, da će Jagodina biti njegov izbor i to je naš veliku uspeh, zaključio je Marković.

ZA 11 GODINA 30.000 ĐAKA NA MORU
– Već 11. godinu Skupština grada Jagodine šalje sve đake koji završe srednju školu besplatno na more u Paraliju u Grčkoj, a one koji završe četvrti i osmi razred osnovne škole u Buljarice u Crnoj Gori. U proseku godišnje, u organizaciji jagodinske lokalne samouprave u Paraliji letuje od 2300 do 2500 ljudi, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, koji je obišao grupu maturanata iz Ekonomsko trgovinske škole iz Jagodine, koja sada letuje u Paraliji o trošku svog grada, istakavši da je cilj da oni koji su proveli zajedno tri ili četiri godine u srednjoj školi, imaju zajedničko druženje na letovanju, koje će večno pamiti.
JEDNA SMENA O TROŠKU GRKA

Jedan od prijatelja grada Jagodine i vlasnik dva hotela u Paraliji, Kosta Ziskos, na najbolji način je vratio prijateljstvo sa pomoravskom prestonicom.
– Jedna smena do kraja sezone maturanata iz Jagodine, boraviće u Paraliji o mom trošku, odnosno o trošku mog preduzeća, potvrdio je Ziskos.

Blic

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/575513/Palma-obisao-maturante-u-Paraliji-Vratiti-strucne-mlade-ljude-iz-inostranstva

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime