PALMA: Ništa nije završeno dok se sve ne završi, a to znači priznanje Kosova, to je zahtev Albanaca

0

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, gostujući na Hepi televiziji komentarisao je šta su zahtevi Albanaca na KiM.

– Negativan utisak na mene su ostavili Borelj i Lajčak koji dolaze iz zemalja koje nisu priznale takozvano nezavisno Kosovo, a ponašaju se suprotno stavu svojih zemalja, Španije i Slovačke. Zahtev kosovskih Albanaca je da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, a šta je to „sve“. To njihovo „sve“ znači da Srbija prizna takozvano nezavisno Kosovo. Srbija nikada ne sme da prizna takozvano nezavisno Kosovo. Nema političara iz vlasti koji će priznati nezavisno Kosovo. Oni mogu da nam otmu Kosovo i to su učinili 1999. godine i Kosovo danas ima neke atribute državnosti, ali to Srbija nikada ne sme da prizna. To što je Srbiji urađeno 1999. godine je kao genocid, to nikada ne zastareva. Kosovski Albanci nikada neće formirati Zajednicu srpskih opština. Meni je u Vašingtonu, kada sam bio na inauguraciji Donalda Trampa za predsednika SAD, bivši šef CIA za Balkan Stiven Mejer rekao „kada se vratite u Srbiju recite svojima da Briselski sporazum bace u korpu“. Ja sam ga tada pitao „što nam to odmah niste rekli, tada kada ste bili aktivni u CIA“, Stiven Mejer mi je rekao „sada su se stekli uslovi“ – rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

– Srbija je meta zapada zbog svog geografskog položaja, a posebno je Srbija sada njima trn u oku zbog svoje ekonomske stabilnosti. Kada se razlikujete od svojih komšija, kada ste prestigli mnoge zemlje Evropske unije u ekonomiji onda ste meta. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna i ne trebaju Srbiji ni pomoć finansijska ni bilo kakva druga i Srbija danas sama može da donosi odluke – rekao je Palma.

Prethodni tekstTelevizije N1 Srbija i Nova S prekinule emitovanje programa u Srbiji
Sledeći tekstZlostavljaču psa iz Paraćina – uslovna osuda

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime