OLJA VODI ,,UTISAK“ PRED 1.000 LJUDI

0

„Utisak nedelje“ večeras je počeo u 21 sat. Oni koji ga gledaju uživo, više od 1.000 gledalaca, uz ovacije pozdravilo Olju Bećković i naterali joj suze na oči. Prisutni potpisuju Proglas ZA medijske slobode u Srbiji.

„Utisak nedelje“ politička emisija Olje Bećković, koja se posle 20 godina više ne prikazuje na TV, večeras se odvija na otvorenom, ispred zgrade RTV B92 u Bulevaru Zorana Đinđića 64, na Novom Beogradu.

Ovonedeljni utisak su suze autorke Olje Bećković koja je bila ganuta podrškom i ovacijama koje je dobila.

sergej-trifunovicNikakvih „govoranjcija“ nije bilo, ali je atmosfera „nabijena“ emocijama, javlja izveštač Monda sa terena Predrag Vujić.

Prvi učesnici protesta počeli su da pristižu već oko 20:30, a do 21 sat ispred zgrade B92 već bilo oko 1.000 građana i jedna policijska marica.

Učesnici protesta potpisivali su i proglas za medijske slobode u Srbiji. Među okupljenima su dramaturg i borac za ljudksa prava Borka Pavićević, glumac Sregej Trifunović, karikaturista predrag Koraksić Koraks, Ružica Đinđić, Borko Stefanović iz DS, bivši premijer Zoran Živković, bivši ministar vojske Dragan Šutanovac, advokat Nikola Barović, Radmilo Armenulić, predsendik DS Bojan Pajtić, predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović …

Kako je saopšteno iz Produkcijske grupe „Mreža“, tema večerašnje emisije, odnosno protestnog skupa, biće:Kome treba „UTISAK“?

„Da li privatizacija i poslovni interesi dozvoljaju ultimatume? Ima li cenzure? Da li je za otpor dovoljna pojedinačna hrabrost ili se moramo uključiti svi? Da li sudbina „Utiska“ zavisi i od vas? O ovim i drugim temama razgovaramo ove nedelje“, navodi se u ovom pozivu na protest.

Odlukom menadžmenta B92, emisija „Utisak nedelje“ više se ne emituje na nacionalnoj frekvenciji ove TV.

Kako je saopštila ova medijska kuća, autorki je predloženo da se dalje emitovanje nastavi na Info kanalu B92. Međutim, za razliku od B92 koja ima nacionalnu frekvenciju, Info kanal ove TV ima samo kablovsku pokrivenost, što znatno smanjuje tržište, odnosno gledanost emisija.

Olja Bećković se poziva na ugovor koji ima potpisan sa TV B92, a koji važi do marta i ne pristaje da potpiše novi, kojim bi njena emisija bila prebačena na kablovski kanal.

izvor Mondo

Prethodni tekstSTARČEVIĆ: DSS SE NEĆE MENJATI
Sledeći tekstĆERKA SAMOUBICE ČIJE JE FOTOGRAFIJE OBJAVIO DOKTOR, POSLALA PISMO ZAHVALNOSTI!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime