NEMA VELIKIH GUŽVI NA NAPLATNIM RAMPAMA

0

Putevi Srbije ovogodišnju letnju seobu iz zemalja Zapadne Evrope prema jugoistoku Starog kontinenta dočekuju pojačanom aktivnošću da ne bi bilo gužvi ili zastoja u saobraćaju. Putarina u Srbiji će osim elektronskim putem bez zaustavljanja, moći da se plati u dinarima, evrima ili platnim karticama.

Dragan Milić, šef odseka naplate putarine od Jagodine do Leskovca kaže da je pripremljeno sve neophodno.

– Postignut je dogovor o stalnim dežurstvima patrola saobraćajne policije pored naplatnih rampi na punktovima kod Niša i Doljevca. U saradnji sa gradskom upravom Niša i Sektorom za vanredne situacije dogovoreno je da u slučaju zastoja na auto-putu budu formirane pripravne zdravstvene ekipe, a biće u svakom trenutku obezbeđene i cisterne sa vodom za piće na punktovima Nais i Doljevac – rekao je Milić.

Direktor Sektora naplate Puteva Srbije Milenko Caković kaže za „Vesti“ da će tokom cele turističke sezone svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica u oba pravca auto-puta biti u funkciji 24 sata dnevno.

– Tokom leta naš sektor primenjivaće vanredni režim rada tokom kojeg će biti obezbeđen dovoljan broj radnika za rad na naplati na udarnim mestima, ali i rezervne ekipe inkasanata u slučaju većih naleta kako bi se izbegle eventualne gužve. U slučaju potrebe na svim većim naplatnim stanicama biće otvorene dodatne reverzibilne trake. Formirane su i ekipe radnika tehničke službe za otklanjanje kvarova na rampama – kaže Caković.

Prvi nalet motorizovanih turista očekuje se već od sutra popodne, prvog julskog vikenda.
http://vesti-online.com/Vesti/Srbija/503007/Bez-guzvi-na-naplatnim-rampama

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime