Peti razgovor vlasti i opozicije

0
Beograd, 19. avgusta 2019. - Na Fakultetu politickih nauka danas, nesto posle 10 casova, poceo je treci sastanak predstavnika vlasti i opozicije, a tema danasnjeg okruglog stola je pristup medijima i njihova kontrola. Na FPN su stigli predstavnici vlasti Goran Vesic, Vladimir Djukanovic i Vladimir Orlic iz SNS, Zarko Obradovic iz SPS i Djordje Komlenski iz Pokreta socijalista. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas se održava peti razgovor vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020, i biće posvećen problemima biračkog spiska i izborne administracije.

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela – o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu.

U pozivu koji su dobile političke stranke za današnji sastanak, navodi se da će biti posvećen oblasti za koju je „moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora“.

Organizatori su istakli da je pouzdan birački spisak i integritet administracije od ključne važnosti za obezbeđivanje prava građana na fer i slobodne izbore.

Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine.

Prethodnom sastanku, prošle sedmice, nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju i DSS.

Prethodni tekstZapalio se Jugo u ulici Ružice Milanović
Sledeći tekstParaćin neguje „Drenovačke dane“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime