NA REFLEKTORIMA DEČJEG IGRALIŠTA, ISEKAO STRUJNE KABLOVE POD NAPONOM

6

Juče je komunalna inspekcija konstatovala da je nepoznata osoba isekla pod visokim naponom strujne kablove za reflektore koji su osvetljavali sporski teren i dečje igralište između B4 i B5 zgrada u Jagodini. Radnici Standarda popravili su i zamenili instalacije.

B zgrade„Neko kome su smetali reflektori isekao je kablove i žice i osim što je uništio imovinu grada, rizikovao je život. Pravo je čudo da je osoba koja je to uradila, preživela. Da li je razlog za ovaj čin to što nekome smetaju svetla ili zato što se mladi bave sportom, a deca se igraju, ne znamo. Podneta je krivična prijava. Osoba koja je isekla kablove to je radila najmanje pola sata ali niko je nije video“ kažu radnici Standarda.

Stanari B zgrada koji kažu da je igralište spas za roditelje i malu decu, a sportski teren se koristi za rekreacju svake večeri, osuđuju ovaj čin.

„Neki pametnjaković od nasih komšija isekao je žice za reflektore na terenu, smeta gospodi buka koju prave deca, a mi svi koji se bavimo sportom i koristimo teren gledamo da završimo do 22 sata. Ranijih godina bacali su s terasa svašta na teren – staklene tegle, krompir, jabuke itd, mazali katranom klupe da ne bi mogli da sedimo tu ispred zgrade. Nije za nas uređen park, igralište, teren, mi to ne umemo da čuvamo, naprotiv gledamo kako da sve uništimo“ kaže stanar B zgrada Miloš Petrović.

Radnici Standarda osposobili su reflektore istog dana, a prema najavama nadležnih čeka se da Direkcija za izgradnju raspiše tenderza nabavku tajmera za reflektore koji će regulisati gašenje jednog dela svetala oko ponoći. Postavljanje bezbedonosnih kamera smanjilo bi rizik od ovakvih događaja u kojima je neko mogao da izgubi život.

Prethodni tekstPOVRAĆAJ PDV NA BEBI OPREMU OD 1.JULA
Sledeći tekstPROSLAVLJEN DAN OPŠTINE SVILAJNAC

6 KOMENTARA

  1. Nažalost, Jagodina je poslednjih godina postala pravi GETO. Čast izuzecima, ali tu samo šljam dominira, ono što je vredelo, razbežalo se, što po drugim gradovima, što po inostranstvu, a ovo što iole vredi, ostalo tu, osuđeno da ćuti pod naletom primitivizma iz zgrade kod suda… No, svakako je ovaj čin za osudu, a i šljam takođe!

  2. U našem gradu očigledno većini smetaju deca, gde god da ih ima neko se buni, žao mi je što ne mogu da sede i heklaju kod svojih kuća, onda vam ne bi smetali.

  3. Veoma pametno od coveka,ziveo sam tamo do skoro i bukvalno se nocima ne moze spavati,cele noci su uzurpirali igraliste i ostale klupe uz tone alkohola,vike i dranja…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime