PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE SVILAJNAC

0

Svečana sednica povodom obeležavanja Dana opštine Svilajnac održana je sinoć u svilajnačkom Centru za kulturu, u prisustvu oko 300 gostiju iz cele zemlje i regiona, a specijalni gosti bili su učenici osnovnih i srednjih škola koji su đaci generacije i osvajači nekog od prva tri mesta na republičkom takmičenju.

dan ops
Nakon kratkog filma, koji je bio osvrt na najvažnije poslove, projekte i uspehe opštine Svilajnac u protekloj godini, dodeljena su društvena priznanja zaslužnim građanima i partnerima opštine, kao i novčane nagrade najboljim učenicima.
Ove godine đaci generacije svih škola sa teritorije opštine Svilajnac dobili su od opštine po 30.000 dinara, a osvajači jednog od prva tri mesta na republičkim takmičenjima po 10.000 dinara, što je više nego prethodnih godina i što im je nagrada za uloženi trud i postignute rezultate.

violina
Predsednik opštine Svilajnac je u svom obraćanju istakao najvažnije ciljeve i zadatke u narednom periodu:
„Prvi zadatak, na kome će biti akcenat, je regulacija Resave i zaštita opštine Svilajnac od mogućih poplava. Drugi prioritet je završetak nove industrijske zone, a treći dalji razvoj Prirodnjačkog centra Srbije, koji je i veliki turistički potencijal i ja mislim da jedna zajednička tura sa okolnim opštinama može biti veoma turistički atraktivna i radićemo na tom objedinjavanju. I četvrti zadatak je da nastavimo sa rekonstrukcijom javnih objekata sve dok svi javni objekti ne budu sređeni“ – izjavio je Milanović.

Društvena priznanja opštine Svilajnac dobitnicima je uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, a zahvalnice su dobili:
Dragan Todorović, poljoprivrednik
Firma „GS EVROMETAL“ DOO iz Svilajnca
Ambasada Japana u Srbije, a zahvalnicu je u ime ambasade primio ministar u ambasadi Japana i zamenik ambasadora Masahiro Suga
Miodrag Mile Savić, nekadašnji dugogodišnji predsednik opštine Svilajnac.
Plaketu opštine Svilajnac ove godine dobio je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, zbog velikog broja uspešno realizovanih projekata u saradnji sa ovom kancelarijom. Blagojević je istakao da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti:
„Retko imam priliku da budem zadovoljan saradnjom sa nekom opštinom, a saradnjom sa Svilajncm sa prezadovoljan, jer se sve odvijalo brzo, efikasno i kako treba. Mnogo smo projekata uradili, ali ne stajemo, očekuju nas u narednom periodu neki već dogovoreni projekti, rekonstrukcija Doma zdravlja i mosta kod autobuske stanice, a očekujem i druge uspešne projekte i čestitam ovom prilikom predsedniku Milanoviću na postignutim uspesima i rezultatima“ – izjavio je Marko Blagojević koji se u ime nagrađenih obratio publici.
Muzička pratnja su bili Vojni orkestar „Stanislav Binički“ i jedanaestogodišnja Stojanka Pešić, violinistkinja iz Svilajnca, čije muzičko školovanje i usavršavanje stipendira opština Svilajnac, kao jednom od najvećih muzičkih talenata poslednjih godina.
Opština Svilajnac proslavlja svoj dan 29. juna jer je na ovaj dan Ukazom kneza Mihaila Obrenovića 1866. godine Svilajnac zvanično proglašen varošicom.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime