Likovna škola u Jagodini upisuje nove polaznike

0

Likovna radionica i škola “Erminija“ postoji već treću godinu u Jagodini. Školu vodimagistar zidnog slikarstva i jagodinska slikarka Nada Miletić.

U školi postoje grupe i termini za različite uzrasne kategorije mladji i stariji uzrast osnovne skole, srednjoskolski uzrast, grupa za odrasle. Posebno je organizovan program priprema za prijemne ispite za srednje umetničke škole i akademije.

U izuzetno kreativnoj atmosferi, radno i umetnički organizovanom prostoru u tržnom centru „Žir“ odvijaju ce časovi crtanja, slikanja, vajanja, dizajna. Rad se odvija u malim grupama, 4-5 polaznika, pa je to u stvari individualni rad u grupi.

U ŠKOLI POSTOJE GRUPE ZA RAZLIČITE UZRASNE KATEGORIJE – MLAĐI I STARIJI UZRAST OSNOVNE ŠKOLE, SREDNJOŠKOLSKI UZRAST, GRUPA ZA ODRASLE.  POSEBNO JE ORGANIZOVAN PROGRAM PRIPREMA ZA PRIJEMNE ISPITE ZA SREDNJE UMETNIČKE ŠKOLE I FAKULTETE.

Postoje dva osnovna cilja u radu Likovne škole „Erminija“- razvijati likovna znanja i veštine koje se odnose na likovne elemente, kompoziciju, harmoniju, savladavanje likovnih tehnika, i drugi je razvijanje kreativnog mišljenja uopšte. Likovnost je ono što se prvo očekuje kao cilj kad se pomenu časovi crtanja i slikanja. Postupno, sistematično, prilagođeno individualnom nivou znanja i veština svakog polaznika kursa, uvode se pojmovi i razvijaju likovna znanja i veštine. Razvija se percepcija, likovni senzibilitet i senzitivitet kroz teme i motive koje sami polaznici biraju.

Ono što se „uz“ umetničku obuku dobija kao posebna vrednost je razvijanje kreativnosti koja se iz umetničkog stvaralačkog procesa prenosi i na druge oblasti života. Veliko je bogatstvo ako imate mogućnost da kao dete usvojite karakteristike kreativnog mišljenja ali je i izuzetna sreća ako kao odrasli sebi omogućite da i dalje razvijate kreativno mišljenje.

Umetnički stvaralački proces je jedna od aktivnosti u kojima se trenutno i neposredno ostvaruje motivacija i stvara se energija koja se koristi za dalje umetničke i druge aktivnosti.Osim u ateljeu, časovi se održavaju i u muzejima, u prirodi, parkovima i unutrašnjem dvorištu Tržnog centra „Žir“.

Nastavnik Nada Miletić ima bogato umetničko i pedagoško iskustvo, tri godine rada na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu i sedamanaest godina rada na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Jedinstvenost škole je u INDIVIDUALIZOVANOM PROGRAMU prilagodjenom nivou znanja i sposobnosti i interesovanjima polaznika. Prate se intelektualni i emotivni uzrast deteta, negova interesovanja i potrebe, tako da usvajanje likovnih veština nije jedini rezultat ove nastave- Postoji mogućnost da se biraju kursevi od jedan, dva ili tri termina nedeljno.

Poseban ponos i uspeh „Erminije“ su studenti koji su prijemne ispite za umetničke fakultete položili zahvaljujući svom talentu ali i ozbiljnom radu u ovoj školi. Oni i dalje rado dolaze u mali atelje gde su dobili prva znanja i podsticaje za buduću profesiju.

PRATE SE INTELEKTUALNI I EMOTIVNI UZRAST DETETA, INTERESOVANJA I POTREBE, TAKO DA USVAJANJE LIKOVNIH VEŠTINA NIJE JEDINI REZULTAT NAŠEG RADA. POSTOJI MOGUĆNOST DA SE BIRAJU KURSEVI OD JEDAN, DVA ILI TRI TERMINA NEDELJNO.

Jednu vrstu sreće i energije nosi stvaralaštvo dece koja istražuju svoje mogućnosti, uče i otkrivaju. Druga vrsta radosti je borba onih koji se spremaju za polaganje prijemnih ispita i postaju svesni svog znanja koje im daje samopouzdanje pred „strašnim“ prijemnim za fakultet. Treća vrsta pozitivne energije su odrasli koji programe u našoj školi biraju kao mogućnost za opuštanje, borbu protiv stresa, kao priliku da ostvare stvaralaćke i umetničke aspekte svoje ličnosti za koji ranije nisu imali vremena ili razumevanja.

U slikanju, u umetnićkom stvaranju uopšte,imate zadovoljstvo i od trenutnih rezultata ali i od toga što vrlo brzo postajete svesni gde ste tačno na svom putu umetničkog rasta. I odrasli i deca lako procenjuju sebe u tom radu i zajedno planiramo u kom pravcu dalje žele da se razvijaju.

Ako ste zainteresovani za rad ove škole,informacije možete dobiti na FB stranici https://web.facebook.com/nada.miletic.370   ili na 060 17 323 17   Ili na [email protected]

 

 

Prethodni tekstPALMA: KOČIN HRAST NOVI SADRŽAJ U TURISTIČKOJ PONUDI JAGODINE
Sledeći tekst„Građanski posmatrač“ u Paraćinu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime