DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U SVILAJNCU DEMANTOVAO DA RADNIKU NIJE PRODUŽEN UGOVOR ZBOG SNS

1

 Direktor Doma zdravlja u Svilajncu dr Dragan Stanojević demantovao je da zubnom tehničaru Vojkanu Marjanoviću nije produžen ugovor jer nije hteo da se učani u SNS, a o čemu smo pisali u tekstu „Direktor Doma zdravlja radniku – Ili SNS ili nema produženja ugovora?“

„Nisam član ni jedne stranke. Postoje dva razloga iz kojih Vojkanu Marjanoviću nije produžen ugovor. Odlukom veća s početka godine Opština je dužna da plaća polovinu plata tim radnicima, a od kako sam ja postavljen za direktora, gospoda iz Opštine ni jedan jedini dinar sredstava nisu prebacili u tu namenu. Novac tri meseca nisu dali što je njihova obaveza. Tim ljudima zbog toga kasne plate itd. Drugi razlog je da nema više potrebe za njegovim angažovanjem jer i u samom rešenju koje on ima, piše da je primljen zbog povećanog obima posla. Supruga Vojkana Marjanovića koja je pomenuta u tekstu je pre par dana primljena u radni odnos u školi pa vi sami izvucite zaključak“ kaže dr Stanojević koji je za vd direktora Doma zdravlja u Svilajncu postavljen pre tri meseca.

Zubni tehničar Vojkan Marjanović dobio je, kako je rekao, uslov od strane direktora Doma zdravlja u Svilajncu ili da „potpiše za SNS“ ili mu ugovor, koji je isticao, neće biti produžen. Marjanović nije želeo da se učlani u Srpsku naprednu stranku i od pre par dana je – nezaposlen.

„Nekoliko dana pre isteka ugovora, direktor Doma zdravlja dr Dragan Stanojević pozvao me je u kancelariju. Kada sam došao, odveo me je u drugu kancelariju i rekao mi da ostavim telefon, pretpostavljam da slučajno ne bih nešto snimao što mi nije ni palo na pamet. Rekao mi je da imam dve opcije – da ostanem da radim ukoliko potpišem za Srspku naprednu stranku ili da se sklonim, što je u mom slučaju značilo da ostane bez ugovora. Ja sam odgovorio da to neću da radim. Sve se to dešavalo u četvrtak a u petak me je pozvao telefonom i na neki način mi se izvinjavao objašjavajući da je „takva situacija“ i da je on „samo mesindžer“ te da ne odlučuje on nego „neki ljudi koji nisu iz Svilajnca“. Stekao sam utisak da mu je bilo neprijatno. Iskreno da vam kažem, ja sam bio šokiran iako sam čuo da se takve stvari dešavaju, ja sam Svilajnčanin, skoro sam se oženio, supruga i ja smo imali šansu da odemo iz Srbije, ali smo odlučili da ipak ostanemo jer je Svilajnac naš grad, davao je podsticaje mladim ljudima i verovao sam da možemo lepo živeti tu gde volimo. Danas, ne znam šta da mislim“ kaže Vojkan Marjanović.

Prethodni tekstPritvor zbog sumnje da je ubio oca
Sledeći tekstPALMA: KOČIN HRAST NOVI SADRŽAJ U TURISTIČKOJ PONUDI JAGODINE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime