JAGODINCI POBEDNICI TREĆEG KOLA NA PRVENSTVU U BRIDŽU

0

Proteklog vikenda u Nišu završio se turnir u bridžu – 14. Ekipno prvenstvo centralne Srbije. U subotu se igralo treće kolo kvalifikacija. Učestvovalo je šest ekipa. Ekipa Stragara nije mogla da dođe tako da je igrano 5 kola po sistemu svako sa svakim. Ekipa Jagodine je bila u punom sastavu sa tri para Milovanović Mihajlo – Marković Slaviša, Deletić Zoran – Petković Dejan i Burić Zoran – Aleksić Miodrag. Jagodinci su pobednici trećeg kola ali nisu mogli da smanje razliku ka vodećima iz prethodna dva kola te su ostali na četvrtom mestu u generalcu. Time su stekli uslov da igraju polufinale. Ekipa Vrnjačke Banje je nakon tri kola morala je zbog bolesti igrača da napusti turnir pa se ekipa Smem domogla borbe za medalju.

bridy

Po pravilima u polufinalu bolje plasirane ekipe (1 i 2) startuju u meču sa prednošću (“carry over”) te su startovale sa po +12 imp-a.

Polufinale u nedelju je igrano na 32 borda (4 sata) i BK 2 Trefa je hendikep razliku nadoknadio i poveo sa 2 impa do poluvremena. U drugom poluvremenu borba je bila izjednačena i ekipa Naisus-a je pobedila sa 2 impa tj rezultat je bio +12 za Jagodinu ali zbog hendikepa -12 rezultat je nerešen. Kako pravila nalažu kod nerešenog rezultata pobednik je tim koji je bolje plasiran u kvalifikacijama tako da Naisus ide u finale a Jagodina u borbu za treće mesto. Kod drugog polufinalnog para nije bilo dileme – ekipa Baćko je deklasirala Smem sa +59 impa (http://www.bridgeserbia.org/regioni/3/turniri/.Polufinale%20ekipnog%20prvenstva%20CS.T.htm)

Finale se igralo na 32 borda i tu je drama bila velika. Na poluvremenu ekipa Baćko je povela sa 9 impa. U drugom delu borba je bila neizvesna. Naisus je dobio drugo poluvreme sa +10 impa razlike i tako sa 1 imp (57:56) osvojio zlato. Borbe za treće mesto nije bilo jer Smem nije mogao da sastavi ekipu što baca senku na dobijanje bronzanog odličja bez borbe.

Narednog vikenda se igra završnica Lige, 8 kola, u Beogradu. Trenutno je Jagodina prva ali da se ne zavaravamo čak 7 ekipa sa velemajstorskim postavama može biti prvak Lige za ovu godinu. Jagodinci će pokušati da zadrže opstanak u Ligi (5. mesto) a ambicije postoje ako se domognu nekog od prva četiri mesta da uđu u polufinale.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime