KAKVA MAŠINA – BMW i8s

0

Glasine govore se da će BMW, koji 2016. godine slavi svoju 100. godinu postojanja, napraviti tzv. „superautomobil“. Sada se napokon zna o čemu se radi. To će biti poboljšana verzija i8.
Osim što će, naravno, imati jači motor, i sam izgled će se promjeniti u odnosu na postojeću i8, no odstupanje od originala teško će se primetiti. Ispod registarske tablice, na blatobranu, dodan je prorez za dotok vazduha, a na gornju rešetku dodat je logotip „M“. Sa zadnje strane dodat je novi difuzer, dok je auspuh i dalje ostao sakriven.
Zadnje što će se promjeniti na i8s u odnosu na i8 jesu crni okviri točkova renomiranog proizvođača BBS.

Što se tiče motora, možemo očekivati dve verzije: prva je 2-litarski, 4-cilindrični motor koji razvija 320 KS, kome pomaže elektromotor koji razvija 200 KS, ukupne izlazne snage oko 520 KS. Druga mogućnost je 3-litarski 6-cilindrični motor koji razvija 480 KS, kome bi se pridružio električni motor od 110 KS.
Uz navedene motore, BMW i8s takođe će imati i pogon na sva četiri točka. Bavarski gigant će svoj superautomobil predstaviti 2016. godine, na svoj 100. rođendan, a u prodaji se očekuje 2017. godine.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime