SVE PO STAROM

0

Dobro se sećamo hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića koji je po završetku utakmice između Hrvatske i Srbije na Maksimiru slavio pokličom „Za dom – spremni“. Naše komšije ga popularno zovu DŽo, a naše kolege iz Hrvatske su objavile o njemu zanimljiv tekst koji prenosimo u celosti. Očigledno da nije samo nama svojim ponašanjem stao na žulj.

– JOSIP ŠIMUNIĆ još jednom je pokazao svoju privrženost „državotvornoj“ strani. Poput mnogih pripadnika dijaspore i ovo dete iseljenika rođeno i odraslo u Australiji, trudi se pokazati kako je veći domoljub od onih koji su cijeli život u Hrvatskoj.

Sve lošiji na terenu, sve žešći na tribinama, kako onim ustaškim, tako i onim političkim

Pre tačno godinu dana urlanjem ustaškog pokliča „Za dom – spremni“ zajedno s punim tribinama Maksimira, Šimunić je zaradio praktično doživotnu suspenziju iz reprezentacije i izbacio se sa SP-a, a sebe i državu u koju se toliko zaklinje neviđeno osramotio pred celim svetom veličanjem zločinačkog i kvislinškog režima pod kojim su ubijeni desetine hiljada ljudi.

I dok bi neko drugi nakon toga postao predmet sprdnje i kažnjen čitanjem par knjiga, Šimunić, koji očigledno nema pojma o istoriji države i naroda koje toliko voli, upravo zbog toga postao je maskota desnice i oduševljeno primljen gost na okupljanjima branitelja, koji slučajno propuštaju protestovati kada je na vlasti ona stranka koja je bila pre i biće nakon ove koja je tamo trenutno.

Demobilizirani ministar fudbalske odbrane zajedno s onima koji traže smenu ministra branitelja

Šimunić je dakle nakon maksimirske spremnosti za dom, gostovanja na konvenciji branitelja u Lisinskom, potpuno promašenog prozivanja predsjednika Josipovića zbog skandiranja srpskih navijača na utakmici protiv Albanije (!), sada iskazao podršku braniteljima koji traže smjenu ministra branitelja.

2014102841824949f97a5660baee62f6

Srednji odbrambeni pred penziju se prekvalifikovao na desno krilo

Osim što klima glavom i smješka se na takvim događanjima, ostalo je Šimuniću krenulo nizbrdo; vrijeme ga je u 36-oj očito pregazilo i u velikim utakmicama pokazuje da već duže vremena nije više na nivou za vrhunski fudbal, a nečastan otpust iz reprezentacije, prilikom čega iz saveza nije dobio podršku (ne zato što čelnici HNS-a misli da je skandaloznim urlanjem išta pogrešio, nego jer se pred bitnim ljudima iz sveta koji su ga kaznili ne žele sramotiti) zbog čega se oseća ogorčenim i izdanim, kao i oni čija okupljanja posećuje.

Naravno, za razliku od protestanata u Savskoj, popularni DŽo nije se ’91 puškom mogao boriti za našu stvar, jer tada je imao 13 godina i bio na drugom kraju sveta, ali nakon što je status povratnika i delioca domoljubnih lekcija stekao zahvaljujući Mamićevim novcem, očigledno ga privlači zveckanje oružja u novom veku.

Izvor: Index.hr

Foto: index.hr

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime