KAKO ODRŽAVATI UGG ČIZME?

1

UGG čizme koje poreklo vode iz Australije su stekle neverovatnu planetarnu popularnost iako ih mnogi opisuju kao najružnije čizme ikad one su i dalje u samom vrhu potražnje. Donosimo vam mali vodič kako da čistite svoje omiljene UGG čizme.

ugg-cizme-outfit-2014-2015-7

Zbog kvalitetne vune i kože od koje su napravljene UGG čizme se mogu nositi kako zimi tako i kad je vreme toplije. Uz prave smernice vaše čizmice ne samo da će blistati kao nove, već ćete im produžiti i vek trajanja, a obzirom da nisu preterano jeftine to je veoma važna stavka u celoj ovoj priči.

UGG čizme obavezno četkajte malo tvrđom četkicom da uklonite

  • nakupljenu prljavštinu i prašinu, ako to ne radite sva prljavština će se uvući duboko u kožu.
  • Čizme perite sa pamučnom krpicom namočenom u malo vode, ali dobro isceđenom jer previše vode može uticati da čizme promene oblik i da se koža razvuče.
  • Svaki put kad izujete čizme napunite unutrašnjost papirom ili čarapama da ne bi izgubile oblik i da se ne bi izborale.
  • Ako su vam se čizme smočile nemojte ih nositi sve dok se u potpunosti ne osuše jer će to uticati na njihov oblik. Isto tako nemojte ih izlagati direktnom izvoru topline i ne sušite ih blizu grijalica ili na direktnom suncu jer bi se koža mogla oštetiti.
  • ugg-cizme-outfit-2014-2015-9

Kako čistiti prljavštinu sa čizama

Čizme prvo dobro iščetkajte suvom četkicom, detaljno, kružnim pokretima da skinete što više prljavštine i prašine.
Nakon toga na čizme nanesite mešavinu sredstva za čišćenje kože u omeru napisanom na pakovanju, i u dobijenu mešavinu umočite sunđer te detaljno izribajte obe čizme, a ne samo fleke koje su se stvorile.
Kasnije, krpicom namočenom u malo vode prebrišite čizme i ostavite da se suše na vazduhu 24-48 sati.

uggSaveti za čišćenje mrlja

Za malo tvrdokornije mrlje imamo nekoliko načina koje možete probati da ih uklonite.

  • Uzmite gumicu za brisanje i nežno prelazite preko mrlje.
  • Namočite krpicu u vodu i stavite preko mrlje nekoliko sati, kad se krpica osuši ponovno je namočite i stavite ponovo preko mrlje.
  • Ako ništa ne pomaže, na mrlju nakapajte par kapi sirćeta, ali ne trljajte, ostavite da stoji pet minuta pa uzmite kuhinjski ubrus i stavite preko mrlje da upije sirće.
  • Neugodan miris svojih čizama rešićete tako da u svaku čizmu uspete malo sode bikarbone koja će neutralisati sve neugodne mirise.

Napomena: UGG čizme nikako nemojte nositi na hemijsko čišćenje i nemojte ih prati u mašini za veš jer će se koža opustiti i izgubiće oblik.

lifepress magazin, Helena Nikolić

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime