ZVONKO TOMIĆ SPREMA ZA VAS: Egg benedict sa hollandaise sosom!

0

 

Potrebni sastojci:

 

Jaja

Puter

Limun

Zacini:so,biber u prahu

Slanina

Tost hleb Ili neki drugi po zelji

egg holandeseNacin pripreme:

Prvo treba pripremiti sos.Odvojiti zumanca od belanca.U ciniju naliti vodu I dovesti je do tacke kljucanja.U drugoj cinij umutiti 3 zumanca I dodati sok od pola limuna.Posudu sa zumancima staviti iznad posude u kojoj je kljucala voda I mutiti dok se ne dobije gusta smesa.Ovo morate raditi veoma pazljivo kako se zumanca ne bi prekuvala.U medjuvremenu u tiganju istopiti pola putera koji lagano dodajete zumancima I mutate iznad kljucale vode bez prestanka.Dodajte so I biber.Sos je gotov kada dobijete smesu bledo zute boje I kada osetite otpor prilikom mucenja.Sos poklopiti I cuvati ga toplim I takodje je veoma vazno da znate da se sos koristi naj duze sat vremena nakon pripreme.Slaninu secenu na tanke snitove isprziti u tiganju I masnocu iskoristiti tako sto cete na njoj zapeci I hleb.U ciniju sipati vodu dodati malo soli I vinskog sirceta I promesati.Kada voda pocne da vri polako u vodu spustiti jaja da se kuvaju.Ovo se desava veoma brzo s obzirom da jaja treba da ostanu potpuno rovita iz nutra tako da je dovoljno dva minuta kuvanja.Na hleb staviti slaninu,preko nje jaje I sve preliti sosom kao na slici.

Prethodni tekstREVIZOR: NAJMANJE NEPRAVILNOSTI U PARAĆINU!
Sledeći tekstKAKO ODRŽAVATI UGG ČIZME?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime