DR GOLUBOVIĆ: SOLARIJUM NIKADA I NIKAKO, NI MINUT! POSLEDICE ĆEMO TEK VIDETI

0

Dr Jasmina Golubović, poznati specijalista dermatovenerologije i vlasnica Centra zdravlja i lepote „GLAMOUR“ apeluje na pojačan oprez u toku leta. Ona kaže da je neophodno posebno voditi računa o izlaganju sunčevim zracima, a da solarijum nipošto i nikada ne sme da se koristi.

„Kao dermatolog želim da ukažem na opasnost koja stiže sa letom i sunčevim zracima. U evropsku kampanju protiv raka kože uključena je i Srbija kao i naša ordinacija. Mlade osobe moraju posebno da vode računa jer se nekontrolisano izlažu UV zracima. Ćelije kože pamte tako da sada prekomerno izlaganje sunčevim zracima može da rezultira melanomom u nekim kasnijim godinama“ kaže dr Jasmina Golubović.

62
Dr Golubović predlaže korišćenje kapsula Heliocare koje pružaju zaštitu kože celog tela tela od UVA i UVB zraka

Solarijumi su već uveliko puni kako bi se „pripremili za more“ i dobili neku osnovnu boju.

„Ja sam pre 20 godina kada sam otvorila salon kupila solarijum dok se nije videlo šta on čini koži. Solarijum je katastrofa kada je u pitanju rizik za oboljevanje kože, starenje, oštećenje. O turbo solarijumima da ne pričam. Solarijum . nikako! Ni minut, nikada. Kreme za samopotamnjivanje ili airbrush, prskanje. U našoj zemlji solarijum može da kupi svako i da stavi u neku minijaturnu prostoriju i na taj način da „radi“. Bez pregleda kože, bez ičega, to obično rade devojke koje samo uključuju i isključuju solarijume i to je sve. Solarijume vode nestručne osobe. Posledice upotrebe solarijuma će tek biti viđene i jezive!“ rekla je dr Golubović.

Pregled kože u Centru zdravlja i lepote „GLAMOUR“ možete obaviti svakog dana a telefon za zakazivanje je 035 565-557. Pitanje dr Golubović možete postaviti i na [email protected]

Ovo je sajt CZL „Glamour“:

http://www.glamourcentar.com/sr/pocetna/

Prethodni tekstPOČINJE SUĐENJE OLIVERU DULIĆU
Sledeći tekstSRBIJA PRVAK SVETA U FUDBALU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime