LGBT TUŽI PALMU I TRAŽI 25 MILIONA

0

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Grada Jagodine, poručio je da će sud, ukoliko ima pravde, odbaciti tužbu Gej strejt alijanse protiv njega. Inače, 50 pripadnika gej populacije tužilo je Palmu, a ukoliko ga dobiju, oglobiće ga za čak 25 miliona dinara.
– Braniću se istinom. Mi živimo u pravnoj i demokratskoj državi i smatram da svako može da izrazi svoje mišljenje ako ono ne narušava bezbednost tih ljudi. Zalažem se za borbu protiv bele kuge, a dva muškarca ne mogu da rode dete. Nikada nisam pozvao na krvoproliće i nerede. Ne mogu da me uplaše njihovi sudski zahtevi. Nikada neću promeniti mišljenje – kaže Palma.
Lider JS tvrdi da neće, zarad populizma, odustati od programa svoje stranke koja se zalaže za porodične vrednosti.
Pokazao sam da nemam ništa protiv tih ljudi. Jednu lazbijku sam zaposlio u biblioteci kada mi je tražila posao, ali ne mogu da prihvatim da oni šetaju ulicama sedam dana kao da je ta parada sajam automobila – ističe Palma.
Dodaje da u reči „peder“ ne vidi ništa uvredljivo.
-Ja sam poluseljak, kada kažem homoseksualac, moji ljudi ne razumeju, a kada kažem peder, onda znaju – objašnjava Palma retoriku zbog koje je završio na sudu.
Da podsetimo, početkom nedelje u Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje protiv Markovića za nadoknadu štete zbog vređanja i diskriminisanja LGBT osoba.
Tužbu je na inicijativu GSA u avgustu prošle godine podnelo 50 lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba, i oni od Palme zahtevaju da im isplati 25 miliona dinara.

kurir.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime