POČINJE SUĐENJE OLIVERU DULIĆU

0

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas počinje suđenje bivšem ministru za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliveru Duliću koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja dozvola preduzeću „Nuba invest“.

Pored Dulića optuženi su i njegov zamenik Nebojša Janjić i bivši direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. Oni se terete da su, prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova, preduzeću „Nuba invest“ pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je „Nubi“ da postavlja optičku mrežu kablova na državnim putevima kojima upravljaju „Putevi Srbije“ i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom. Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su „Nuba invest“ stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine i oni se brane sa slobode. Prilikom održavanja pripremnog ročišta u maju ove godine Dulić je naveo da je veoma srećan što „politički iskonstruisan i tabloidno montiranisan proces ulazi u finale“ i poručio da veruje u pošteno suđenje.

http://www.021.rs/Info/Hronika/Pocinje-sudenje-Oliveru-Dulicu.html

FOTO Novosti

Prethodni tekstKOŠARKAŠI ZVEZDE ŠAMPIONI SRBIJE POSLE 17 GODINA
Sledeći tekstDR GOLUBOVIĆ: SOLARIJUM NIKADA I NIKAKO, NI MINUT! POSLEDICE ĆEMO TEK VIDETI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime