DOM UČENIKA U JAGODINI UČESTVUJE U HUMANITARNOJ AKCIJI

0

Dom učenika srednjih škola u Jagodini organizovao je akciju skupljanja plastičnih čepova kako bi promovisali zaštitu životne sredine, a za četiri meseca uspeli su da sakupe čak 50 kg čepova. Ideja je da se novac od prikupljenih plastičnih čepova donira za kupovinu pomagala za osobe sa invaliditetom.

CEPOVI 1„Možemo da se pohvalimo da naš Dom, ili kako ga popularno zovemo Kuća mladih, već duže vreme kod svojih učenika neguje ekološku svest i humanizam. U prilog tome je nekoliko akcija koje smo do sada organizovali. Prikupljanje sekundarnih sirovina za reciklažu je naša stalna akcija kako bi razvili svest o zaštiti životne sredine, a povremeno prikupljanje novčane pomoći obolelima je razvijanje svesti o nužnosti i neophodnosti da se „čovek na čoveka oslanja“. Tako je i akcija „Čep za hendikep“ za koju je vaspitačica Dragana Kiklić saznala preko interneta, odmah prihvaćena i podržana od strane svih radnika i učenika Doma. Za samo četiri meseca mi smo sakupili četiri džaka plastičnih zatvarača i predali Snežani Dinić i Mileni Radivojčević članicama Udruženja sportista invalida“ kaže Jelena Martinović.
Cilj njihovih akcija je da se korisno spoji sa lepim i zabavnim, pa ova akcija nacionalnog karaktera ima i lični naziv„Kad vidiš čep, stavi ga u džep i učini gest lep“.

„Uz taj slogan, na početku su se u sakupljanju istakli majstor Dane, tetkica Mira i kuvarica Jelena, a sada je nemerljiv doprinos svih stanovnika naše Kuće mladih. Ideja je da se novac od prikupljenih plastičnih čepova donira za kupovinu pomagala za osobe sa invaliditetom (invalidska kolica, štake i dr.). Svi zajedno smo prošli test humanosti i želimo da se ova akcija nastavi i proširi. Ovim putem pozivamo sve škole da se pridruže jer je potrebno dosta vremena kako bi se određena količina prikupila. Nečije malo nekome znači mnogo“ kaže vaspitačica Dragana Kiklić.

Cena čepova po kilogramu je oko 80 dinara.

Prethodni tekstVRBICA – RADOSAN PRAZNIK
Sledeći tekstNIXA ZIZU: KAD SI ZDRAV TO JE NEŠTO NAJLEPŠE U ŽIVOTU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime