DRAŠKOVIĆ: MRŽNJA VEĆA NEGO UOČI RATA DEVEDESETIH

0

U Srbiji vlada užasna atmosfera veličanja zločina i zločinaca a mržnja koja se oseća u društvu je veća nego ona koja se osećala uoči rata devedestih godina, ocenio je lider Srpskog pokreta odbnove Vuk Drašković.

Gostujući u Novom danu na N1, Drašković je istakao da kada pogleda svoje izjave, govore i intervjue od 1989. do donas, koji su objavljeni u knjizi “Isečci vremena”, uhvati ga osećanje uzaludnosti jer se, samo pogledom na to o čemu se piše u medijima, dolazi do zaključka da se Srbija nalazi u 1990. ili 1991. godini.

“Taj osećaj uzaludnosti je podstaknut činjenicom da Srbija apsolutno ništa nije učinila za 16 godina da strašni poraz u poslednjoj deceniji 20 veka zaceli i da krene u budućnost”, ističe Drašković pojašnjavajući da Srbija nije htela da se ugleda na Nemačku i Japan koji su svoj poraz preokrenuli u pobedu.

O odnosu Srba i Hrvata Drašković ističe za N1, da je mržnja u tom odnosu naročito specifična i snažna. “Mržnja je hrana onih koji su izazvali ratove. Gospodari rata, smrti i mržnje su proglašeni za oslobodioce i spasitelje, ne samo u Srbiji već i u Hrvatskoj i BiH… Sprovodi se proces opravdavanja ratova i zločina”.

“Oni su napravili rez sa politikom koja je dovela do poraza, novu politiku su očistili od svake primese politike zločina i što nikada nisu pravdali zločine….Najglasniji su bili u osudi zločina i sva neprijateljstva su preokrenuli u prijateljstva. Gde je Srbija danas? Ona pravda politiku Slobodana Miloševića, politiku zločina, pravda etnička čišćenja, nema hrabrosti da se osudi etničko čišćenje, naši zločini se ne pominju, ne postoje, sve je izmišljeno…. Mržnja je veća nego uoči rata devedesetih i u tome vidite dijagnozu sunovrata”.

Govoreći o 5. oktobru 2000. godine on je rekao da se tada nije dogodio demokratski prevrat, već da je to bio 5. oktobar Legije i ostalih Zemunaca sa kojima je vođstvo tadašnjeg DOS-a napravilo pakt da izdaju Miloševića a da se njima preda Srbija na upravljanje.

“Tada je otpao šiljak piramide zla a cela građevina smrti, državnog terorizma je ostala netaknuta do današnjeg dana”, ocenjuje Drašković.

Za njega je, kaže, najteži period bila decenija borbe protiv Miloševića, borba da se zaustave ratovi. SPO je, ističe, predvodio otpor režimu zla i terora, proteste i bili meta. „Slomila nas je DB i u 21. vek smo ušli oslabljeni i na margini političkog života“.

“Govore nam da smo bili nedosledni i jesmo – bili smo sa DS-om, sa LDP-om, te podržavamo vladu SNS.. Mi nismo podržali ništa što nismo morali – da podržavamo one kojima je to bio program. Napuštali smo koalicije kada su oni izdavali i postajali nedosledni. Mi smo svom snagom podržali Vučića. Setimo se one energije i te razbuktale nade kada je Vučić pre četiri godine rekao Evropa, Evropa, Evropa… i kada je najavio da će otkriti zločine službi bezbednosti”.

Danas.rs

Foto: Marko Todorović

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime