ĐILAS PLATIO KAZNU JER JE POMAGAO PENZIONERIMA

0

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas platio je kaznu od 60.000 dinara jer je 2010. isplaćivao pomoć najugroženijim penzionerima i povećao plate vaspitačima.

Ovu odluku doneo je Prekršajni sud u Beogradu na osnovu prijave koju je protiv Đilasa i njegovih saradnika podnela Državna revizorska institucija.

Grad je 2010. doneo odluku da najugroženijim penzionerima isplati pomoć od 16.000 dinara na četiri jednake rate. Istovremeno, gradske vlasti su zaposlenima u Predškolskim ustanovama Beograda isplaćivale plate po osnovici većoj od one koju je odredila Vlada Srbije. U kontroli poslovanja Grada, DRI je ustanovila da je tadašnji gradonačelnik to uradio mimo zakona, zbog čega je protiv njega i podignuta prekršajna prijava.

– Kaznu sam platio, a i dalje smatram da je sve što smo uradili bilo ispravno. I dan-danas vaspitačicama nisu smanjene plate za skoro 50 odsto, što je od nas traženo. U to vreme Beograd je isplaćivao trudnicama iznos do pune plate dok su bile na trudničkom bolovanju, što je u međuvremenu prihvaćeno i na nivou cele države – rekao je Đilas za „Blic”.

Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime