PALMA: 95 POSTO SRBA ZA RUSIJU

0

U Jagodini su juče boravili ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, Vladika Šumadijski Jovan i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde Mileta Radojević. Oni su zajedno sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom održali konferenciju za novinare u Skupštini grada Jagodine, na kojoj je potvrđeno da će na Ruskom groblju u Jagodini, gde je sahranjen 1171 vojnik ruske Crvene armije, koji su poginuli u borbama za oslobođenje Jagodine u Drugom svetskom ratu, biti izgrađena crkva.

„Ono što je za nas veoma važno je da se ne zaboravi ono što su crvenoarmejci uradili u Drugom svetskom ratu za oslobođenje naše zemlje, kao što i danas Rusija pomaže Srbiji na međunarodnom planu. Srpska pravoslavna crkva je najpopularnija institucija u Srbiji, a država koju najviše vole i poštuju Srbi, pored Srbije je Rusija. Kada bi danas sproveli anketu, 95 posto građana Srbije bi se izjasnilo da je Rusija nasa bratska i prijateljska zemlja. Rusija, kada je bilo najteže Srbiji u međunarodnim institucijama Rusija je pomagala jer je pravo na srpskoj strani, a ruska reč u tim institucijama mnogo znači. Sada je bitno da Srbija i Rusija iskoriste svoje odlične odnose za ekononsku saradnju, posebno sada kada je Evropska unija uvela sankcije Rusiji i kada je došlo do problema između Turske i Rusije i sve to ne krivicom Rusije. “ izjavio je Marković dodavši da će biti formiran Odbor za izgradnju crkve na Ruskom groblju u Jagodini i da radovi mogu započeti za mesec do mesec i po dana.

U tom Odboru će biti predstavnici ambasade Rusije u Beogradu, Srpske pravoslavne crkve i Skupštine grada Jagodine “ rekao je Marković.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime