U MINHENU SASLUŠAN DRAGAN ANTIĆ U „SLUČAJU PANTIĆ“

0

U Minhenu saslušan Dragan Antić, mogući ubica novinara „Večernjih Novosti“ iz Jagodine. Srpskim istražiteljima negirao da je počinio zločin, ali je odbio poligraf. Saslušanje se čekalo nekoliko godina, pišu Večernje novosti

DRAGAN Antić (ranije se prezivao Tešić) saslušan je u Nemačkoj, u okviru istrage ubistva novinara „Večernjih novosti“ Milana Pantića. Posle obavljenog razgovora sa srpskim istražnim organima utvrđeno je da bi Antić mogao da bude počinilac ovog zločina, oako je on negirao da je to učinio, a odbio je i poligrafsko testiranje.

Na odobrenje nemačkih vlasti za saslušanje Antića u Nemačkoj čekalo se nekoliko godina. Prošle godine nemačkom sudu takav zahtev uputilo je i jagodinsko tužilaštvo, koje vodi istragu. Njega su neki svedoci označili kao direktnog učesnika u ubistvu novinara Milana Pantića 11. juna 2001. godine. Njegovo ispitivanje moglo bi da bude ključno u rasvetljavanju motiva ovog zločina, jer je povezivan sa čelnicima „Jagodinske pivare“, o čijim je malverzacijama Pantić pisao.

Antića su članovi Komisije za rasvetljavanje smrti novinara, iz redova policije i tužilaštva, ispitali u Minhenu gde sada živi.

– Posle višegodišnjeg čekanja istražni organi Srbije bili su u prilici da obave razgovor sa Draganom Antićem, ranije Tešićem, u Nemačkoj, za koga postoje indicije da je umešan u ubistvo Pantića – izjavio je Veran Matić, predsednik ove vladine komisije. – Iako je u ranijem periodu Antić negirao svoju umešanost u mučko ubistvo Pantića, nakon obavljenog razgovora istražitelji ne mogu da ga odbace kao potencijalnog počinioca ovog ubistva. Sumnju u iskrenost Antića dodatno podgreva njegovo odbijanje da bude podvrgnut poligrafskom testiranju.

Antić je ranije izjavljivao za medije da i on ima pitanja za istražne organe i Komisiju, ali prilikom razgovora sa policijom on nije iskoristio tu mogućnost.

Nadamo se da će istražni organi primenom ostalih zakonskih mera razotkriti istinu i konačno privesti pravdi nalagodavce i počinioce ubistva novinara Milana Pantića – navodi Matić.

Bivši lideri sindikata „Jagodinske pivare“, najverovatnije, mogli bi da imaju saznanja o ubistvu novinara „Večernjih novosti“. Istraga je došla do informacija da su tadašnji čelnici boraca za radnička prava bili tesno povezani sa rukovodstvom fabrike, čak i posle njihove smene, i da poseduju informacije ključne za rasvetljavanje smaknuća dopisnika „Novosti“ iz Jagodine.

O sumnjivoj povezanosti čelnika fabrike i njihovog sindikata u to vreme, najviše saznanja mogao bi da ima upravo Antić. Bio je jako blizak sa jednim od direktora „Jagodinske pivare“.

BAZNE STANICE

Pored Dragana Antića, kao učesnici u zločinu ili neko ko ima direktna saznanja označeni su i Z. O. i S. K. iz Bosne i Hercegovine. Oni su saslušani u zatvoru u BiH, gde izdržavaju kazne zbog ratnih zločina.

– S. K. je u svojoj izjavi tvrdio da je Pantić ubijen po nalogu jednog od rukovodilaca „Jagodinske pivare“ – objašnjava naš izvor. – On je pomenuo Antića kao direktnog izvršioca zločina. Pored toga, analizom baznih stanica izolovan je broj mobilnog telefona, koji je u to vreme koristio Antić.

novosti.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime