DANAS: VUČIČ ĆE PODRŽATI NIKOLIĆA NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislava Nikolić dogovorili su se da aktuelni šef države bude kandidat Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji, navodi dnevni list „Danas“ u današnjem izdanju.

Kako za ovaj list tvrde neimenovani izvori iz vrha vlasti, Vučić i Nikolić su „napravili plan“ za predsedničke izbore koji podrazumeva da Vučić, koji je i predsednik SNS-a, podrži kandidaturu Nikolića.

Po navodima sagovornika lista, plan podrazumeva „ambiciju“ da Nikolić pobedi već u prvom krugu za šta je, kako kaže izvor „Danasa“, potrebna saradnja lidera Socijalističke partije Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, odnosno da se on ne kandiduje za predsednika Srbije.

Dačić je za „Danas“ rekao da će početkom godine odlučiti da li će se kandidovati na predsedničkim izborima.

Nikolić je za današnje izdanje „Večernjih novosti“ rekao da je „očigledno“ da je kampanja za predsedničke izbore „za neke“ već počela.

„Razumljivo, jer nemaju šta drugo da rade, a svesni su da ono što su do sada u životu uradili nije dovoljno da bi mogli da računaju na bilo kakav uspeh. Naslušaćemo se i načitati svega do izbora“, rekao je Nikolić povodom objavljenih istraživanja u kojima se navodi da nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ima veće šanse na predsedničkim izborima od njega.

Izbori za predsednika Srbije trebalo bi da budu održani na proleće 2017. godine.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime