TRANSPARENTNI PARAĆIN – AKO GRADIMO HALU ZA „DELFI“ NEMA DRUGIH ULAGANJA

0

Najznačajniji posao pred lokalnom vlašću u Paraćinu je ulazak u investiciju sa kompanijom Delf.

Najava premijera Aleksandra Vučića o novoj investiciji Delfaja u Paraćinu i zapošljavanju 1.500 radnika, značila bi da ta opština izgradi proizvodnu halu, a vrednost investicije je oko 10 miliona evra. Delfaj bi rentirao opštinsku halu po tržišnim uslovima.

-Reč je o objektu površine 17.000 kvadrata, čija bi izgradnja koštala 8 miliona evra i još million ili dva za infrastrukturu. To daleko prevazilazi sve do sada viđeno u Paraćinu kada je reč o pojednačnim objektima izgradnje. Ništa slično nije izgrađeno u Paraćinu u bilo kojoj oblasti odjednom, više decenija unazad, rekao je predsednik te opštine Saša Paunović.

Paraćin bi u tom slučaju trebalo da lokalni budžet usmeri ka ovoj investiciji, zbog toga će drugi planirani poslovi kasniti godinu ili dve u odnosu na dosadašnju praksu.

Treba razmisliti da se građani pitaju da li su za to da se deo troškova obezbedi kroz samodoprinos. Ja ne mogu da zamislim važniju temu za jedno takvo izjašnjavanje od projekta koji bio mogao da zaposli 1.500 ljudi i da stvori zamajac za ostalu privredu u gradu”, smatra Paunović.

Delfi je američka kompanija koja se bavi proizvodnjom auto-delova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime