Bruka Srbije – policija privela zaštitnike životinja iz Engleske zbog skupa ispred Avenije

2

Engleski fotograf i borac za zaštitu životinja, Tom SN danas je sa ekipom snimatelja priveden u policijsku stanicu u Vrnjačkoj Banji. On se pridružio skupu srpskih zaštitnika životinja ispred ozloglašene firme Avenija MB u Novom Selu. Sudeći prema izjavama svedoka, Tom je želeo da pruži podršku i podigne glas protiv nehumanog postupanja prema životinjama, kako tvrde udruženja i pojedinci, firme koja godinama dobija milionske tendere širom Srbije a psi umiru ili u katastrofalnom stanju budu vraćani na ulice. 


„Veterinarska inspekcija nije ni ovaj put bila zainsteresovana da izađe na teren iako se prijave protiv Avenije MB broje u stotinama. Na prošlom skupu vlasnik firme napao je ženu iz udruženja lopatom kojom verovatno ubija pse unutra o čemu postoji video snimak. Ovaj put policija koja očigledno štiti ovu firmu, privela je strance. Divnu smo zaista sliku poslali u svet, ali dobro je što je neko došao da vidi šta se ovde zaista dešava sa životinjama. Ljude drže satima u policijskoj stanici, ovo je skandal“ kaže jedan od okupljenih ispred Avenije MB.

Prema nezvaničnim informacijama reagovala je i ambasada UK. Tom S-N objavio je 14.juna na svom fejsbuk profilu snimak u kome govori da je već pri ulasku u Srbiju naišao na pakao, štence koje su žive jeli crvi i da je doživeo šok zbog tretmana napuštenih životinja u našoj zemlji. Pse je preuzeo i odvezao veterinaru. Očigledno da ga je danas sačekao još veći šok kada je priveden.

Avenija MB godinama naplaćuje milionske iznose poreskih obveznika u Srbiji za usluge skupljanja pasa. Udruženja tvrde da se od našeg novca finansira ubijanje, sakaćenje i zlostavljanej životinja u svim opštinama i gradovima u kojima Avenija sklapa ugovore sa lokalnim vlastima. 

 

Foto Danijela Jović

Prethodni tekstUhapšen direktor Resavice, treći po redu
Sledeći tekstKOMPANIJA „VOSSLOH SCHWABE“ U SVILAJNCU PROŠIRUJE SVOJE KAPACITETE

2 KOMENTARA

  1. Njih stiti država, odbačeno je na desetine krivičnih prijava, bez ikakve istrage.
    Treba nam pomoć inostranstva, živimo pod okupacijom režima i režimskih kriminalaca
    Za više info Ukucajte #avenija ili #avenijamb

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime