Uhapšen direktor Resavice, treći po redu

0

Pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica” za oko 40 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja  uhapšeni su M. V. (1984), odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja „Resavica” i V. P. (1984) odgovorno lice preduzeća „Rembas trans” DOO Resavica, dok se Z. V. (1969) odgovorno lice „Imperia kompani A3 plus“  DOO iz Beograda tereti za krivično delo pranje novca.

Takođe, krivična prijava podneta je protiv 55-godišnjeg muškraca iz preduzeća „Rembas trans” zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od maja 2018. godine do novembra 2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća „Rembas trans” DOO iz Resavice od preduzeća „Imperia kompani A3 plus” DOO iz Beograda, dok je JP za Podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ preduzeću „Imperia kompani A3 plus” na ime depozita kao garancije za realizaciju navedenog posla isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara, iako preduzeće „Imperia kompani A3 plus” nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili JP za PEU „Resavica” za ukupno 39.519.699 dinara i omogućili sticanje protiovpravne imovinske koristi preduzeću „Imperia kompani A3 plus” Beograd u iznosu od 24.519.699 dinara, kao i sticanje protivpravne imovinske koristi odgovornom licu preduzeća „Imperia kompani A3 plus” DOO Beograd.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Direktor Resavice i nadležni u Rembas transu, članovi su Srpske napredne stranke a povezuju se sa organizacijom dolaska rudara u Paraćin na protest protiv bivše lokalne vlasti. Skup je organizovao SNS posle čega je i osvojio vlast u Paraćinu.

Inače, M.V. je treći po redu uhapšeni direktor preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica”.

 

 

Foto arhiva

 

 

 
Prethodni tekstOtvaranje akva parka u Jagodini zakazano za subotu, ulaz besplatan
Sledeći tekstBruka Srbije – policija privela zaštitnike životinja iz Engleske zbog skupa ispred Avenije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime