KOMPANIJA „VOSSLOH SCHWABE“ U SVILAJNCU PROŠIRUJE SVOJE KAPACITETE

0
U Svilajncu je danas potpisan Ugovor o kupovini zemljišta između kompanije Vossloh Schwabe i opštine Svilajnac, kojim ova kompanija postaje vlasnik zemljišta blizu jednog hektara na kojem planira da proširi proizvodnju.
Ova kompanija više od decenije posluje u Svilajncu, ima blizu 500 zaposlenih i stub je svilajnačke privrede:
„Vossloh Schwabe je ne samo naš prvi, nego i najveći partner, i po veličini i po broju zaposlenih i zajedno smo uradili mnogo projekata, pre svega u uvođenju sistema dualnog obrazovanja. Preneli su nam i svoja nemačka iskustva, koja su nam vrlo značajna. Plan je da celokupnu svoju proizvodnju presele u Svilajnac i to je za nas najvažnije, jer su to i nova radna mesta i jedna moćna kompanija kojom može da se ponosi cela Srbija.“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
Direktor kompanije Vossloh-Schwabe Dirk Bantel rekao je da ova kompanija planira da celokupnu svoju proizvodnju iz Evrope preseli u Svilajnac:
„Imamo odličnu saradnju sa opštinom Svilajnac već deset godina i primećujemo koliko je ova opština napredovala. Poslovno okruženje se promenilo u pozitivnom pravcu, što dokazuju i druge strane kompanije koje su odlučile da investiraju baš u Svilajnac. Zadovoljni smo radom u Slobodnoj zoni Svilajnac i celokupnom logističkom podrškom“ – rekao je Bantel.
Prethodni tekstBruka Srbije – policija privela zaštitnike životinja iz Engleske zbog skupa ispred Avenije
Sledeći tekstDirektorka škole popravljala ocene u elektronskom dnevniku

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime