Direktorka škole popravljala ocene u elektronskom dnevniku

0

U OŠ „Vožd Karađorđe“ u Kušiljevu u opštini Svilajnac, prosvetna inspekcija izvršila je vanredni inspekcijski nadzor povodom nesvakidašnjeg događaja – prepravljanja ocena u elektronskom dnevniku od strane direktorke ove škole.

Iako je na odeljenskom i nastavničkom veću usvojen uspeh učenika 8.razreda i nije bilo predloga za popravljanje ocena nekom od učenika, kasnije je došlo do prepravljanja ocena iz matematike. Dva učenika su „dobila“ petice u elektronskom dnevniku umesto ranije upisanih četvorki, a jednom đaku je dvojka zamenjena trojkom. 

Nastavnica matematike Gordana Pešić dala je izjavu prosvetnom inspektoru da je bilo prigovora roditelja na ocene iz matematike pa je „naknadno izvršila proveru“ i ustanovila da je napravila „neke propuste“ pa je direktorki poslala zahtev da ocene prepravi i nije bila svesna da krši zakon.

„Ja sam razredni starešina tom odeljenju. Na veću nije bilo nikakvog govora o prepravljanju i menjanju ocena, što se suprotno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja, kasnije dogodilo. Nadležni će utvrditi zbog čega je do toga došlo. Prosveta je veoma osetljiva stvar i strogo poštovanje zakona je preduslov za kvalitetno školstvo. Ovo i jeste presedan jer ne znam da li se u nekoj drugoj školi u Srbiji, nešto slično dogodilo“ kaže razredni starešina Saša Pavlović.

Direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“ Violeta Bogićević nije želela da medijima odgovori na pitanje zašto je promenila ocene đacima u elektronskom dnevniku. Inspekciji je dala izjavu da „nije bilo vremena za sazivanje Nastavničkog veća jer je bio kraj radnog vremena“. 

Prethodni tekstKOMPANIJA „VOSSLOH SCHWABE“ U SVILAJNCU PROŠIRUJE SVOJE KAPACITETE
Sledeći tekstVulin: Prijavite zlostavljanje i mučenje životinja, uhapšen vlasnik azila

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime