Direktorka škole popravljala ocene u elektronskom dnevniku

0

U OŠ „Vožd Karađorđe“ u Kušiljevu u opštini Svilajnac, prosvetna inspekcija izvršila je vanredni inspekcijski nadzor povodom nesvakidašnjeg događaja – prepravljanja ocena u elektronskom dnevniku od strane direktorke ove škole.

Iako je na odeljenskom i nastavničkom veću usvojen uspeh učenika 8.razreda i nije bilo predloga za popravljanje ocena nekom od učenika, kasnije je došlo do prepravljanja ocena iz matematike. Dva učenika su „dobila“ petice u elektronskom dnevniku umesto ranije upisanih četvorki, a jednom đaku je dvojka zamenjena trojkom. 

Nastavnica matematike Gordana Pešić dala je izjavu prosvetnom inspektoru da je bilo prigovora roditelja na ocene iz matematike pa je „naknadno izvršila proveru“ i ustanovila da je napravila „neke propuste“ pa je direktorki poslala zahtev da ocene prepravi i nije bila svesna da krši zakon.

„Ja sam razredni starešina tom odeljenju. Na veću nije bilo nikakvog govora o prepravljanju i menjanju ocena, što se suprotno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja, kasnije dogodilo. Nadležni će utvrditi zbog čega je do toga došlo. Prosveta je veoma osetljiva stvar i strogo poštovanje zakona je preduslov za kvalitetno školstvo. Ovo i jeste presedan jer ne znam da li se u nekoj drugoj školi u Srbiji, nešto slično dogodilo“ kaže razredni starešina Saša Pavlović.

Direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“ Violeta Bogićević nije želela da medijima odgovori na pitanje zašto je promenila ocene đacima u elektronskom dnevniku. Inspekciji je dala izjavu da „nije bilo vremena za sazivanje Nastavničkog veća jer je bio kraj radnog vremena“. 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime