BLAGODATNI OGANJ NOĆAS U NOVOJ CRKVI I CRKVI „SV PETKA“

2

Blagodatni oganj iz Hrama Vaskrsenje Hristovo u Jerusalemu stiže večeras, između 23 sata i ponoći, i u Jagodinu, gde će biti dočekan u Sabornom hramu „Svetih apostola Petra i Pavla“ i crkvi „Sv Petka“.

blagodatni oganjaDelegacija koju i ove godine predvodi Njegovo Preosveštenstvo vladika Pakračko-slavonski g. Jovan, a čine je arhimandrit Metodije iguman Cetinjskog manastira, protojerej-stavrofor Radivoj Panić, dr Mileta Radojević – direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, dr Dušan Jovović pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i g. Dimitrije Stikić – šef marketinga časopisa „Svetosavsko zvonce“ doneće Blagodatni oganj u Srbiju. Na aerodromu „Nikola Tesla“ biti priređen doček, preuzimanje Blagodatnog ognja za druge eparhije SPC i pres konferencija, saopštila je Informativna služba crkve Sv Petka u Jagodini.

Vaskršnja litija počinje u ponoć. Vernici će svećama moći da preuzmu plamen iz Jerusalema.

2 KOMENTARA

  1. Poštovani, nije Jerusalem nego Jerusalim.
    Ako ste već stavili sveta skraćeno, onda ide tačka – Sv. Petka.
    I na kraju – kada se posesivnim genitivom označi crkva onda ne idu znaci navoda. Znači biće crkva Svetih apostola Petra i Pavla i crkva Svete Petke. Nije to ime firme pa da ide pod navodnike. A sa druge strane, ovo Nova crkva nije zvanični naziv crkve pa će biti „Nova“ crkva.
    Ne morate da objavite ovaj komentar, samo da znate za ubuduće 😉
    Srećan rad!

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime